Tok monsterkveite fra kajakk

Fisken veide mer enn kajakken.

INGEN SMÅFISK: Johan Svensson skulle vise besøkende fra New Zealand at det var fisk i fjorden i Tromsø. Han dro like gjerne opp en kveite på 44 kilo. Foto: Privat
INGEN SMÅFISK: Johan Svensson skulle vise besøkende fra New Zealand at det var fisk i fjorden i Tromsø. Han dro like gjerne opp en kveite på 44 kilo. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Helt rått, er Johan Svensons umiddelbare kommentar.

Han har fisket en del steinbit og kveite både fra kajakk og vanlig båt i bynære farvann utenfor Ishavsbyen Tromsø. Han har for tiden besøk fra New Zealand, og ville vise kompisen at det var fisk i fjorden nær sagt i Tromsø sentrum.

- Etter ett par småfisker satte jeg på en hel liten torsk i jakt på stortorsk eller kveite. Det tok ikke mer enn 4 minutter før storfisken bet på. Min stakkars gjest fisket fortsatt agn, og fikk ikke sjansen til å fiske mer denne dagen. Jeg er vel en dårlig vert, humrer Svenson - og legger til at han kunne se sitt eget hus under hele fighten.

Rett utenfor stuedøren - Fisken tok 300 meter fra der vi bor. Fisken var helt rå. Den dro ut 300 meter snøre i et utras. Jeg hadde den oppe ved vannflaten syv ganger før jeg fikk satt kleppen i kveita, forteller Johan Svenson.

Kampen var som leseren forstår heftig - og Johan hadde sin fulle hyre ikke bare med å kjempe med fisken, men også med å holde kajakken på rett kjøl.

- Jeg holdt på å kantre mer enn en gang, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.