PÅ PREIKESTOLEN:  Magnus Carlsen og Kristoffer Madland spiller sjakk på et platå  604 meter over havet i fjor høst. Foto: REGION STAVANGER
PÅ PREIKESTOLEN: Magnus Carlsen og Kristoffer Madland spiller sjakk på et platå 604 meter over havet i fjor høst. Foto: REGION STAVANGERVis mer

Tok sjakken til nye høyder

Se Magnus spille sjakk på Preikestolen.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): I fjor tok Magnus Carlsen og Kristoffer Madland, turen opp til Preikestolen for å spille et parti sjakk. Og spille inn video.

Magnus Carlsen var ambassadør for Norges første superturnering i sjakk, som gikk av stabelen i Stavanger-regionen i mai i år.

Hans oppgave var å markedsføre Norway Chess 2013 for andre toppspillere fra hele verden.

Unik video Sjakkvideoen ble en spektakulær kombinasjon av sjakk, musikk og et av Norges største reiselivsikoner, Preikestolen i Lysefjorden.

Kristoffer Madland, daværende junior Norgesmester i sjakk, spilte mot verdensmesteren. Hanne Sørvaag sto for musikken til videoen.
Preikestolen er kjent for de store opplevelsene. Det er også en av de mest populære fjellturen i Norge.

- Det var kjekt Det var Kjell Madland, formann i Norway Chess som hadde ideen til den unike sjakkvideoen fra Preikestolen.
Det var med på å profilere arrangementet på en spektakulær måte.

 NORWAY CHESS 2013:  Fra det norske sjakkarrangementet i Sandnes i mai. Fra høyre:
Wang Hao,
Teimour Radjabov,
Hikaru Nakamura. 
Levon Aronian,
Magnus Carlsen,
Kjell Madland,
Jøran Aulin-Jansson,
Viswanathan Anand,
Veselin Topalov,
Peter Svidler, Sergey Karjakin og Jon Ludvig Hammer. Foto: KENT SKIBSTAD/ NTB scanpix
NORWAY CHESS 2013: Fra det norske sjakkarrangementet i Sandnes i mai. Fra høyre: Wang Hao, Teimour Radjabov, Hikaru Nakamura. Levon Aronian, Magnus Carlsen, Kjell Madland, Jøran Aulin-Jansson, Viswanathan Anand, Veselin Topalov, Peter Svidler, Sergey Karjakin og Jon Ludvig Hammer. Foto: KENT SKIBSTAD/ NTB scanpix Vis mer

- Vi har mye å vise fram her, fjord, fjell og strender, sier Madland til Dagbladet.

Det var god reklame både for Norge og for sjakken. Spillerne var også veldig fornøyde med arrangementet, ifølge Madland.

- Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger fra sjakkstjernene om at de gjerne ville tilbake. Også Magnus syntes det var kjekt, sier han.

Dermed blir det  Norway Chess 2014 i perioden mellom 2. og 13. juni neste år.

God Norges-reklame Også Per Arne Tuftin, reiselivssjef i Innovasjon Norge, er  fornøyd med all oppmerksomheten rundt Magnus Carlsen.

- Dette er god Norgesreklame.

- Magnus Carlsen er en god rollemodell. Det blir lagt merke til, og er med på å sette Norge på kartet, sier han.

Over 605 millioner mennesker spiller sjakk. At vi nå har fått en verdensmester, betyr Norges-reklame for millioner. Spesielt stas er det kanskje for Stavanger-regionen. Magnus Carlsen er medlem av Stavanger Sjakklubb.

Se den unike videoen fra sjakkpartiet på Preikestolen på hjemmesiden til Norway Chess 2014, norwaychess.com