Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Toppmobiler til halv pris

Nå er testvinnerne prisvinnere - sjekk kuppene.

GJØR ET VARP: Mobilene som var det aller ypperste for bare et halvår siden, er billige nå.
GJØR ET VARP: Mobilene som var det aller ypperste for bare et halvår siden, er billige nå. Vis mer

Mobilmarkedet er i en rivende utvikling.

Skal du ha det siste og det råeste, koster det gjerne skjorta.

Men en fordel ved at mobiltelefoner blir fort umoderne, er at de også raskt faller i pris så snart det er en arvtaker på plass.

Dermed kan du kjøpe mobiler som var helt på topp for bare ett år siden veldig billig i dag.

Vi har sporet opp seks mobiler som ble regnet som toppmodeller da de ble lansert.

Siden den gangen har de falt markant i pris.

LEKKER: Nokia Lumia 800 ser unektelig stilren og pen ut. Ulempen er at den kjører Windows Phone 7 som snart er utdatert. Nokia
3D MOBIL: LG Optimus 3D er antagelig markedets eneste 3D-mobil. LG
TOPPMODELL: LG Optimus 4X HD er fortsatt en av de råeste mobilene på markedet, men er i øyeblikket latterlig billig. LG
HOLDER KOKEN: Samsung Galaxy S II er godt over ett år gammel, men fortsatt en aktuell mobil. Etter at arvtageren kom har den også sunket i pris. Samsung
VETERAN: LG Optimus 2X var en flaggskipmobil da den kom i begynnelsen av 2011. Den holder fortsatt koken og har blitt mye billigere. LG
STORSKJERM: HTC Sensation XL var en av de første mobilene med 4,7 tommer skjerm. HTC

LG Optimus 4X HD LG Optimus 4X er slettes ingen gammel mobil, og er fremdeles høyaktuell. Det på tross av at LG i ettertid har lansert både Optimus Vu og Optimus G.

Grunnen til at vi tar den med, er at den i øyeblikket er latterlig billig på nett.

Da vi testet denne i juni i år, kostet den 4500 kroner og fikk terningkast 5. Nå får du den for utrolige 2895 kroner hos NetShop.no.

Optimus 4X HD har alt du kan forvente av en moderne toppmodell. Firekjernersprosessor, 4,7 tommer skjerm med HD-oppløsning og støtte for NFC. Den har altså både større skjerm og funksjoner som nye iPhone 5 ikke har.

I denne prisklassen greier vi ikke se at LG Optimus 4X har noe som helst konkurranse.

Alternativene er HTC One X og Samsung Galaxy SIII, som begge ligger mye høyere i pris.

HTC Sensation XL HTC Sensation er en gammel traver på mobilmarkedet. Med en skjerm på 4,7 tommer og en tykkelse på under 1 cm virket den veldig lekker.

Mobilen fikk terningkast 4 hos oss da vi testet den i desember i fjor. Da kostet den 4900 kroner. Nå får du den for 2890 kr hos CDON.com.

Det gjør den til en av de billigste 4,7 tommers mobilene på markedet.

Alternativene er Windows-mobilen HTC Titan med like stor skjerm, eller nye LG Optimus 4X HD som vi skrev om ovenfor.

Samsung Galaxy S II Alle har fått med seg at Samsungs nye flaggskipmobil Galaxy S III ble lansert i sommer. Det betyr at forgjengeren, Galaxy S II, nå har sunket i pris.

Samsung Galaxy S II ble lansert på vårparten i fjor, og har vært en av referansemobilene i markedet siden den gang.

Vi ga den terningkast 6 da vi testet den i mai 2011, og det var vi ikke alene om. Da kostet den 4700 kroner. Nå er den nede i 2779 kroner hos Netonnet.no.

Mobilen har dobbelkjerneprosessor og et av mobilmarkedets beste kameraer. Pluss at den tross alt er ganske lekker.

En utfordrer her er den nesten ett år nyere Sony Xperia S. Denne har like stor skjerm som Galaxy S II, men med HD-oppløsning. Prosessoren er også litt raskere og mobiltelefonen er bare et par hundrelapper dyrere enn Galaxy S II.

Nokia Lumia 800 Vi vil nødig anbefale mobiltelefoner med Windows Phone 7, siden disse ikke kan oppgraderes til Windows Phone 8, som er rett rundt hjørnet.

Om du vil ha en billig Windows-mobil, er det likevel verdt å ta en titt på Nokia Lumia 800. Mange regner dette som den beste Windows Phone-mobilen akkurat nå.

Da vi testet Nokia Lumia 800 i desember i fjor, kostet den 4500 kroner og fikk terningkast 5. Nå får du den for 1990 kroner hos Siba.no.

Et billigere alternativ til Nokia Lumia 800 er nesten like gamle Samsung Omnia W.

LG Optimus 2X LG Optimus 2X er den eldste mobilen vi har tatt med her. Den ble presentert allerede i desember 2010, men kom ikke i salg før ut på våren 2011.

Optimus 2X var den første mobilen med tokjerneprosessor, noe som gjorde den til den raskeste mobilen på markedet da den ble lansert.

Og den er fremdeles ingen treiging, selv om nyere toppmodeller overkjører den på prosessorhastighet.

Da vi testet den i mars i 2011 fikk den terningkast 6. Den kostet da 4300 kroner. Den koster nå 1990 kroner hos Netonnet.no, altså under halvparten.

LG Optimus 2X utfordres først og fremst av ZTE Grand X som har like rask prosessor, litt mindre internminne og litt større skjerm.

Likevel er Optimus 2X en av de billigste mobilene med dobbelkjerneprosessor og skjerm på 4 tommer eller mer. Ryktene skal også ha det til at Optimus 4X skal få oppgradering til Android 4.0, men det er ennå ikke bekreftet.

LG Optimus 3D LG Optimus 3D var markedets første 3D-mobil. Bortsett fra en utfordrer fra HTC (som ikke lenger er i salg). Dette har også så langt vært bransjens forsøk på å lage 3D-mobiler.

Her får du ekte 3D-kamera som kan både filme og ta bilder i 3D. Skjermen på Optimus 3D kan også vise bilder og video i 3D, og det helt uten briller.

Mobilen er ingen sinke og har både dobbeltkjerneprosessor og 4,3 tommer stor skjerm.

LG Optimus 3D fikk terningkast 5 da vi testet den i juli i fjor. Da kostet den 4500 kroner. Nå får du den for 2690 kroner hos Komplett.no og MPX.no.

Det finnes ikke noen alternativer om du vil ha 3D-mobil, men ellers får du konkurrerende spesifikasjoner hos Samsung Galaxy S II som vi har skrevet om over.

Les mer:
HTC lanserte Windows 8 mobiler
iPhone 5 mangler WOW-faktor
Tidenes mest innovative mobil

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media