VINTEST

Toppviner fra et av Spanias mest berømte vindistrikt

Ribera del Duero er sammen med Rioja Spanias mest berømte vindistrikt. Vi har smakt på seks flasker, hvorav to får toppkarakter.

SMÅMAT TIL VINEN - LAM OG PAPRIKA: - Du tar en dobbel lammekotelett og en paprika. Bak hele paprikaen i ovnen på 200 grader til den får noen svarte felter. 

Ta den ut av ovnen og skjær i strimler. 

Skjær ut biter av koteletten. Stek dem på høy varme i litt olje, de skal helst være litt rosa i midten. 

Legg paprikabitene rundt kjøttet og fest med en tannpirker eller liknende, foreslår matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen
SMÅMAT TIL VINEN - LAM OG PAPRIKA: - Du tar en dobbel lammekotelett og en paprika. Bak hele paprikaen i ovnen på 200 grader til den får noen svarte felter. Ta den ut av ovnen og skjær i strimler. Skjær ut biter av koteletten. Stek dem på høy varme i litt olje, de skal helst være litt rosa i midten. Legg paprikabitene rundt kjøttet og fest med en tannpirker eller liknende, foreslår matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens Rioja har sine tradisjonelle viner med lang fatlagring som sitt fremste varemerke, er det en moderne stil med kraft, struktur og konsentrert mørk bærfrukt som gjelder i Ribera del Duero.

Området ligger langs Duero elva nord i landet og hører til regionen Castilla y Leon.

Hovedsakelig rødvin

Området er flatt og steinete og har en lang, varm og tørr sommersesong etterfulgt av en kald vinterperiode.

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer