SMÅMAT TIL VINEN - LAM OG PAPRIKA: - Du tar en dobbel lammekotelett og en paprika. Bak hele paprikaen i ovnen på 200 grader til den får noen svarte felter. 

Ta den ut av ovnen og skjær i strimler. 

Skjær ut biter av koteletten. Stek dem på høy varme i litt olje, de skal helst være litt rosa i midten. 

Legg paprikabitene rundt kjøttet og fest med en tannpirker eller liknende, foreslår matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen
SMÅMAT TIL VINEN - LAM OG PAPRIKA: - Du tar en dobbel lammekotelett og en paprika. Bak hele paprikaen i ovnen på 200 grader til den får noen svarte felter. Ta den ut av ovnen og skjær i strimler. Skjær ut biter av koteletten. Stek dem på høy varme i litt olje, de skal helst være litt rosa i midten. Legg paprikabitene rundt kjøttet og fest med en tannpirker eller liknende, foreslår matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

VINTEST

Toppviner fra et av Spanias mest berømte vindistrikt

Ribera del Duero er sammen med Rioja Spanias mest berømte vindistrikt. Vi har smakt på seks flasker, hvorav to får toppkarakter.

Mens Rioja har sine tradisjonelle viner med lang fatlagring som sitt fremste varemerke, er det en moderne stil med kraft, struktur og konsentrert mørk bærfrukt som gjelder i Ribera del Duero.

Området ligger langs Duero elva nord i landet og hører til regionen Castilla y Leon.

Hovedsakelig rødvin

Området er flatt og steinete og har en lang, varm og tørr sommersesong etterfulgt av en kald vinterperiode.

Det er hovedsakelig produksjon av rødvin som gjelder med et lite knippe hvitviner laget på lokale albillo-druer i tillegg.

Det er Tinto fino (det lokale navnet på tempranillo) som er den klart viktigste druen, supplert av internasjonale sorter som cabernet sauvignon, merlot og malbec.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn