Tør du å bry deg?

Christoffer (8) ble mishandlet til døde. Nå engasjerer hans bestemor, Ragnhild Gjerstad, seg sterkt i kampen for barn som har det vondt.

MANGE BARN I NORGE LEVER MED VOLD OG OMSORGSSVIKT: Disse barna finnes i ditt nærmiljø. Illustrasjonsfoto: Colourbox. Personen på bildet har ingen tilknytning til saken.
MANGE BARN I NORGE LEVER MED VOLD OG OMSORGSSVIKT: Disse barna finnes i ditt nærmiljø. Illustrasjonsfoto: Colourbox. Personen på bildet har ingen tilknytning til saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: Etter at Ragnhild Gjerstad mistet barnebarnet sitt Christoffer, har hun engasjert seg sterkt i kampen for barn som har det vondt. I dag reiser hun blant annet rundt og holder foredrag om boka «Jeg tenker nok du skjønner det sjøl».

Boka forteller historien om hennes åtte år gamle barnebarn, som ble mishandlet til døde av sin stefar i 2005. Den er skrevet av forfatter Jon Gangdal i samarbeid med Ragnhild Gjerstad, og har siste året blitt delt ut til halvparten av alle norske barnehager.

- Det gir meg veldig mye, for jeg vet hvordan det er å miste noen, sier hun.

- Det er viktig at vi får dette fram, fordi det kan redde utrolig mange. Ragnhild forteller at hun skjønte at noe var galt, men at hun ikke visste hva det var.

- Jeg spurte datteren min mange ganger og godtok det svaret jeg fikk.  

- Derfor sier jeg til andre; tar du feil, så er ingenting bedre enn det. Det er vi voksne som må ta den kampen for barna. Hvis ikke vi gjør det, hvem skal da gjøre det, legger hun til.

Hjelper andre i samme situasjon Ragnhild forteller at postkassa hennes er full av henvendelser fra mennesker som er usikre på hvordan de skal håndtere denne typen problemstillinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer