Tør du spise en gresshoppe?

I dag kan du smake på framtidas proteiner i Mathallen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat- Her er det masse godsaker, små og store gresshopper og noen melbillelarver, sier Espen Agnalt, administrerende direktør i Rentokil.

Han står med en tilsynelatende vanlig pizza i hånda, men toppingen bedrar. Under osten er kjøttet byttet ut med «framtidas proteiner», insekter.

Sirissene, de små gresshoppene, har han ristet et par minutter i tørr stekepanne. Resten av insektene tar han fra en boks og drysser  over maten.

Pestaurant På benken står pizza, taco og muffins med insekter. Agnalt legger seg tett opp til menyen i norske hjem når han prøvekjører mat med småkryp.

-I Mathallen vil profesjonelle kokker lage maten. Der blir menyen mer avansert, sier han.

Onsdag 3. juni kan du for første gang i Norge smake en hel meny med søte og salte «skadedyr».

Vil du teste hvor tøff du er, tropp opp på «Pestaurant» og hiv innpå med for eksempel chilimarinert gresshoppe.

- Chili, hvitløk og koriander passer fint til insekter. Gresshopper og maur er fulle av vitaminer og proteiner, men smaker ikke så mye, sier Agnalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer