<howto_components>CEVICHE MED SPISELIGE BLOMSTER: Oppskriften er som følger: Tre tynne skiver rå laks, et <ep>rått kamskjell, to<ep> limebåter og to<ep> cherrytomater. <ep></ep></ep></ep></ep></howto_components>Skjær tynne skiver av kamskjell. Legg skiver av laks og kamskjell på en tallerken. Klem over limesaft. <ep>Skjær cherrytomater i skiver og legg på tallerken. Dryss over flaksalt, eventuelt litt olje og spiselige blomster (stemorsblomst, for eksempel). Godt følge til en riesling trocken. Foto: Lisbeth Michelsen<ep></ep></ep>
CEVICHE MED SPISELIGE BLOMSTER: Oppskriften er som følger: Tre tynne skiver rå laks, et rått kamskjell, to limebåter og to cherrytomater. Skjær tynne skiver av kamskjell. Legg skiver av laks og kamskjell på en tallerken. Klem over limesaft. Skjær cherrytomater i skiver og legg på tallerken. Dryss over flaksalt, eventuelt litt olje og spiselige blomster (stemorsblomst, for eksempel). Godt følge til en riesling trocken. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Tørr riesling er et av polets beste kjøp

Riesling trocken er sannsynligvis kategorien som inneholder noen av Vinmonopolets aller beste kjøp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fra rundt hundrelappen og oppover finnes det en rekke fruktdrevne, saftige og leskende varianter som gir masse vin for pengene.

Riesling trocken er en relativt generell kategori med druespesifikasjon og restsukker som de to viktigste kravene.

Vinen kan komme fra hvor som helst i Tyskland og har ingen krav om videre spesifikasjon på etiketten.

En del produsenter velger likevel å inkludere landsbynavn og i noen tilfeller enkeltvinmarkspesifikasjon i tillegg.

Middels fyldige viner

Vinene er som navnet tilsier alltid tørre og kan maks inneholde ni gram restsukker per liter.

Stilen vil avhenge av produsent og område, men har generelt sett frisk aroma av sitrus, grønne epler, melon, pære, fersken, mineraler og florale toner. Vinene er middels fyldige til slanke og har høy frisk syre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn