SPINAT: Linda Stuhaug er glad i grønne pannekaker med spinat. Ideeen fikk hun på Instagram. Spinaten gjør pannekakene ekstra saftige. Det smaker på ingen måte grønt, forsikrer hun. Foto: LINDA STUHAUG
SPINAT: Linda Stuhaug er glad i grønne pannekaker med spinat. Ideeen fikk hun på Instagram. Spinaten gjør pannekakene ekstra saftige. Det smaker på ingen måte grønt, forsikrer hun. Foto: LINDA STUHAUGVis mer

Torsk med aprikos eller avokado med vaniljesaus?

Prøv noe rart. Du kan komme til å like det.

(Dagbladet): Brødskive med banan og kaviar, rå karbonadedeig og avokado med vaniljesaus.

Vi har alle våre svin på skogen i form av merkelige matvaner.

Linda Stuhaug, som blogger om mat og trening, er blant dem som liker å eksperimentere seg frem med spennende smakskombinasjoner.

- Etter mange år med eksperimentering på kjøkkenet blir man flinkere til å sette sammen smaker, sier Stuhaug.

Søtpotetpizza Hun har blant annet eksperimentert seg frem til pizzabunn av søtpotet og grønne pannekaker med spinat.

Se også oppskrift på Ella Woodwards pizza med quinoabunn.

- De utradisjonelle oppskriftene er ofte de som faller best i smak hos leserne, som blir nysgjerrige på å prøve.

PRØV DA VEL: Kristine Weber bruker gjerne ristede kokosflak, appelsinsalat eller jordbær til laks. -Hvordan vet man om noe passer sammen om man aldri prøver?, sier hun. Foto: KRISTINE WEBER
PRØV DA VEL: Kristine Weber bruker gjerne ristede kokosflak, appelsinsalat eller jordbær til laks. -Hvordan vet man om noe passer sammen om man aldri prøver?, sier hun. Foto: KRISTINE WEBER Vis mer

Ideen med å putte spinat i pannekakerøra fikk hun på Instagram.

- Jeg ble så fascinert av fargen. Pannekakene ble en suksess både på smak, utseende og næringsinnhold!, forteller hun.

Tidligere i år kåret vi Norges beste pizza: Fjellpizza med rypebryst og blåmuggost.

Fisk med frukt og bær Kristine Weber står bak bloggen Mat for muskler, og har gitt ut to kokebøker om proteinrik og sunn mat.

Hun er alltid på leting etter smaker som passer sammen, og etter at hun ble mamma oppdaget hun for eksempel at aprikospuré fungerer flott som tilbehør til torsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til laks bruker hun gjerne tilbehør som ristede kokosflak, appelsinsalat eller jordbær.

- Jeg er veldig glad i kombinasjonen søtt og salt, og elsker å prøve nye ting. Hvordan vet man om noe passer sammen om man aldri prøver? sier hun.

Fårikålsesongen er ikke over. Hva med å prøve Andrea Talaveras fårikål med lakris?

Bedre enn å kaste Hun forteller at mange har sett rart på henne når hun har tilsatt banan i woken eller bær i middagen.

-  Jeg setter ofte utradisjonelle kombinasjoner sammen de dagene jeg har mat i kjøleskapet som må brukes opp før det er for sent. Man slipper å kaste mat og bonusen er nye, spennende retter.

Noen tilsynelatende merkelige smakskombinasjoner smaker overraskende godt! Nedenfor finner du de to matbloggernes rareste favorittoppskrifter.