OPPSKRIFT PÅ TOSCAKAKE: Kaken med det knasende, sprø karamell-lokket.  Fru Timian
OPPSKRIFT PÅ TOSCAKAKE: Kaken med det knasende, sprø karamell-lokket. Fru TimianVis mer

Toscakake

Med sitt knasende karamell- og mandellokk, har toscakaken sikret sin popularitet!

Kan det være slik at toscakaken er oppkalt etter Puccinis berømte opera av samme navn?

Jeg burde sikkert ikke uttale meg om saken ettersom jeg ikke med egne øyne har sett forestillingen hvor Floria Tosca synger i fortvilelse over skjebnens vanskeligheter for seg selv og kjæresten, Cavadossi.

Men etter å ha hørt Puccinis "Vissi d'arte" opptil mange ganger på You Tube, konkluderer jeg med at kaken og arien er en perfekt kombinasjon av kjærlighet og følelser.

Det er i grunn umulig å ikke få følelser for denne kaken. Den sprø mandelkaramellen på toppen, som knaser akkurat passe når du spiser den, er så god at du automatisk vil være fristet til å ta stykke nummer to så snart nummer én er oppspist.

Er du glad i det søte, vil du helt sikkert også like disse sjokolademuffinsene med sjokoladetrøffel på toppen eller disse munkene som du ikke trenger munkjern for å lage.

Mens vi er i kjærlighetsmodus, må jeg trekke frem franske makroner. Dem er det helt umulig å ta så mye som en bitt av uten å forelske seg fullstendig. Hjemme hos meg har makroner blitt lagd både sent og tidlig det siste året!

Se oppskriften under!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.