Toyota ikke lenger mest populær blant nordmenn

Her er bilene med best (og verst) rykte blant norske nybilkjøpere.

TOPP TRE: Dette er ifølge TNS Gallups undersøkelse de mest populære nybilmerkene i Norge: Merkene med best anseelse i Norge: Volkswagen, Toyota og Volvo.
TOPP TRE: Dette er ifølge TNS Gallups undersøkelse de mest populære nybilmerkene i Norge: Merkene med best anseelse i Norge: Volkswagen, Toyota og Volvo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da DinSide testet Volkswagen Golf stasjonsvogn, var vi veldig fornøyd. Nå gjør Volkswagen det også bra som merke blant norske nybilkjøpere, hvor det har blitt bilmerket vi har mest kjennskap og tillit til. Like etter følger Toyota på andreplass og Volvo på tredjeplass. Dette ifølge den rykende ferske bilindeksen til TNS Gallup.

Bilindeksen er basert på intervjuer av 4.200 norske nybilkjøpere, og sier noe om merkevarestyrken til merkene i det norske markedet, i tillegg til rene salgstall.

Volkswagen gjør det altså veldig bra, men det mest interessante ved årets resultater er fremgangen til noen andre merker, ifølge Anders Hovde i TNS Gallup. Ett av disse merkene er Skoda, hvis Octavis RS DinSide også liker veldig godt.

- Skoda klatrer ti poeng. Koreanerne Kia og Hyundai klatrer også, sammen med Nissan. Honda faller overraskende mye. Og selv om Lexus har svært fornøyde kunder, er de ikke store nok til å hevde seg på indeksen, uttaler Hovde til DinSide.

Best omdømme Gallups Bilindeks er en årlig undersøkelse som gjøres av TNS Gallup, hvor de altså intervjuer et utvalg av norske nybilkjøpere. Målet med undersøkelsen er å finne hvilke bilmerker som har best rykte eller anseelse blant norske nybilkjøpere. Den gir også svar på hvilke merker som sliter med anseelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer