Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Toyota tilbakekaller millioner av biler grunnet brannfarlig bryter

Største tilbakekallelsen siden 1996.

BRANNFARE: Toyota trekker tilbake i overkant av 7,4 millioner biler, etter at det ble oppdaget at vindusbryteren på sjåførens bryteren til vindusheisen kan ha en feil som i verste fall medfører varmgang og røykutvikling. Foto: Scanpix
BRANNFARE: Toyota trekker tilbake i overkant av 7,4 millioner biler, etter at det ble oppdaget at vindusbryteren på sjåførens bryteren til vindusheisen kan ha en feil som i verste fall medfører varmgang og røykutvikling. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Toyota tilbakekaller nesten 7,5 millioner biler da bryteren til vindusheisen kan ha en feil, som i verste fall medfører varmgang og røykutvikling.

Det er den største tilbaketrekningen av biler siden Ford trakk tilbake 7,9 millioner av sine biler i 1996, skriver Sky News.

Ifølge bilprodusenten selv skal brannfaren skyldes ujevn påføring av fett i monteringsprosessen. Det kan forårsake problemer i bryteren til de elektriske vinduene, og i enkelte tilfeller føre til varme- og røykutvikling.

«Vi har funnet ut at det i enkelte RAV4, Auris, Yaris og Corolla-modeller, bygget mellom september 2006 og desember 2008, muligens finnes feil i PWMSen, som er i døren på sjåførens side. Den kan over tid føles ujevn eller kuttende når den brukes,» skriver produsenten i en pressemelding, ifølge Sky News.

- Servicekampanjen gjelder Toyota-modellene Yaris, Corolla, Auris og RAV4 produsert i tidsrommet september 2006 til desember 2008. Bakgrunn for denne kampanjen er at vindusheispanelet på førersiden kan slutte å virke, eller bryterne kan bli trege. I sjeldne tilfeller kan bryteren smelte på grunn av varmgang. Toyota tar ansvar for alle potensielle feil og kaller derfor inn 20.550 biler til verkstedet for å sjekke og eventuelt utbedre vindusheisene gjenom å legge på nytt spesialfett på bryteren. Kundene vil bli kontaktet skriftlig og utbedringen skjer selvfølgelig helt gratis, sier Toyota til Dagbladet.