HØYREIST: Bygget i høyden, gir Verso mer plass enn Yaris. Foto: TOYOTA
HØYREIST: Bygget i høyden, gir Verso mer plass enn Yaris. Foto: TOYOTAVis mer

Toyotas glemte bil blir ny

Men er det nok?

Dinside: Verso S har langt fra vært Toyotas bestselger. Nå oppdateres den.

Det mest iøynefallende med oppdateringen av Verso S, den litt høyreiste mini-fleksibilen som har som konkurrenter Nissan Note og til dels Honda Jazz, er at den har fått «familiefronten» som nå preger andre Toyota-modeller.

Som det helt nye knøttet, Aygo - den «morsomme trillingen».

Det gjelder eksempelvis den mindre Yaris og den større Auris. Designen kalles «Keen Look». Bilen skal se ut som om den er på hugget, med et skarpt blikk.

Da Verso S kom på markedet for tre år siden, skuffet den oss litt, og vi var neppe alene om den følelsen. Bilen har nemlig hatt en diskré karrière siden, selv om den ikke gjorde det så verst da vi testet den i duell mot Hyundai ix20.

Hva er nytt? Bortsett fra redesignet front har bilen også fått LED-kjørelys foran og LED lykter bak.

NYTT OPPSYN: SÅ veldig annerledes er den ikke, men den har da i større grad enn før Toyotas «familie-look». Foto: TOYOTA
ROMSLIG LITEN: Toyota Verso S erstattet Yaris Verso for tre år siden. Nå kommer den med en rekke oppgraderinger. Foto: TOYOTA
Foto: TOYOTA
HØYREIST: Bygget i høyden, gir Verso mer plass enn Yaris. Foto: TOYOTA

Nye 16-tommers alufelger i «3D-profil»-look er på plass, dertil en ny bronse-metallic lakk som erstatter den lyseblå. (Sic!)

I interiøret kan man nå, som alternativ til den litt triste, mono-svarte dekoren, gå for et to-toners tema i brunt.

Viktigere: Forbedret materiale i dashbordet som skal gi høyere kvalitetsfølelse, er introdusert.

Mer utstyr På mellomste og øverste utstyrsgrad leveres bilen med Toyota Touch 2 med 6,1-tommers berøringsskjerm i farger.

Systemet gir tilgang til nettjenester som trafikkinfo via TomTom, Google Street View, Panoramio og Googles lokal-søk med værvarsel, drivstoffpriser og parkeringsinformasjon.

Bluetooth for håndfri mobilbruk og musikkstrømming er kommet på plass, og ryggekamera er standard. Det er nå også dekktrykksensor. DAB/DAB+ radio kommer derimot som tilvalg.

Oppgraderte Toyota Verso S kommer i salg til sommeren.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.