OPPSKRIFT PÅ KYLLING: Slik blir kyllingen morsom. FOTO: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KYLLING: Slik blir kyllingen morsom. FOTO: Erik HannemannVis mer

Tradisjonell kylling på en helt ny måte

Et enkelt grep gjør den rund.

Et kyllingbryst er ikke interessant uten videre. Her må kokken jobbe for resultatene.

Og heldigvis er mange satt til å arbeide på saken i kyllingvariasjonens tjeneste. Vi har noen franske kokker som har funnet opp metoden som ble hetende cordon bleu. I en helt annen del av verden har de utviklet en teknikk hvor de blander yoghurt sammen med krydder og tomater før de baker det i ovnen. De kaller det tikka masala.

En idé som har dukket opp flere steder er simpelthen å banke skinke og ost inn i kyllingen med denne metoden. Frustrasjonsfrigjørelse og matlaging i skjønn forening. En saltbakt kylling er sjeldnere på bordet, men veldig lettvint og svært smakfullt.

Spise med øynene Metoder er en ting, men presentasjon blir ofte oversett. Det er synd, fordi det er en utømmelig kilde til (innbilt?) variasjon. Ingen seriøse matforståsegpåere er i tvil om at vi spiser med øynene. Derfor vil en rett med nøyaktig samme ingredienser oppfattes helt forskjellig, bare presentasjonen er ulik - og ulik nok.

La oss ta en oppskrift (som nesten ikke er oppskrift) på kylling og brekkbønner og presentere den på en ny måte - nesten uigjennkjennelig for dem rundt kjøkkenbordet.

Et vanlig kokketriks er å bruke en stekering. Det er et enkelt grep for å servere maten trill rund. Først setter man ringen på tallerkenen, så legger man i potetmos (du kan også følge denne overdådige potetmosoppskriften, den under er mer dagligsags). Så legger du på grønnsaker og kylling. Litt pynting (garnityr) med stekt løk og paprika gjør seg også.

Oppskriften finner du nedenfor!


Les også:
De deiligste eplekakene
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.