TOUCH: Squeezebox-familien har fått et nytt medlem. Denne gangen med touchskjerm og muligheten for PC-fri musikk i flere rom. Foto: PRODUSENT
TOUCH: Squeezebox-familien har fått et nytt medlem. Denne gangen med touchskjerm og muligheten for PC-fri musikk i flere rom. Foto: PRODUSENTVis mer

Trådløs musikk uten PC

Squeezebox Touch er en glimrende musikkspiller.

||| Squeezebox Touch ble egentlig lansert for mer enn et halvt år siden, men Logitech har hatt litt problemer med å ferdigstille programvaren til den.

Nå er den imidlertid klar i butikkhyllene, og etter et par ukers testing er dommen tydelig: Ventetiden var definitivt verdt det.

Squeezebox-konseptet fungerer slik at en programvare installeres på en PC, Mac eller NAS, der man også har lagret all musikken sin.

Programvaren, SqueezeCenter, forsyner deretter Squeezebox-avspillerne med musikk over nettverket, trådløst eller kablet.

Logitech har per i dag fem forskjellige Squeezebox-modeller, denne inkludert, i tillegg til at det finnes eldre modeller som fremdeles fungerer med SqueezeCenter.

Man kan ha flere Squeezebox-er på samme system, noe som gjør det til et trådløst multiromsystem på linje med dyrere systemer som Sonos.

Les også: Revo Heritage - suveren kjøkkenradio
Nyhetene Som seg hør og bør i 2010 har Touch altså berøringsskjerm.

Menyene kan håndteres med fingertuppene.

Dette fungerer bra, uten at det på noen måte er hovedattraksjonen.

Viktigere er det at Squeezebox Touch har både spor for både SD-kort og USB.

Den kan altså spille av musikk og vise bilder fra minnekort og minnepinner.

Dessuten kan man aktivere en nedskalert versjon av SqueezeCenter på selve boksen og ha hele musikkbiblioteket på en tilkoblet USB-harddisk.

Her er det med andre ord mulig å sette opp et musikksystem uten bruk av PC, Mac eller NAS.

Den integrerte serveren på Squeezebox Touch anbefales imidlertid kun brukt sammen med opptil to andre Squeezebox-enheter, i tillegg til noen andre mindre begrensninger.
Stereoanlegg I likhet med Squeezebox Duet, men i motsetning til Squeezebox Radio, skal Squeezebox Touch kobles til et stereoanlegg eller et aktivt høyttalersett.

Dermed passer den nok best i stua.

Siden den tross alt er en stasjonær enhet, blir det dermed til at berøringsskjermen brukes i svært liten grad, og man bruker fjernkontrollen i stedet.

Slik blir Squeezebox konkurrent med seg selv, siden Squeezebox Duet har en langt bedre fjernkontroll med WiFi og fargeskjerm (husk imidlertid at det finnes flere gode fjernkontroll-apps til både iPhone og Android-telefoner).

Hvilken Squeezebox man skal velge blir derfor det store spørsmålet.

Lydmessig er nemlig Duet og Touch ganske like.

Den nye Squeezebox Touch er imidlertid et soleklart valg dersom du vil unngå bruk av PC, Mac eller NAS i ditt musikksystem.

Den er også suveren dersom du vil bruke de integrerte funksjonene for Facebook og Flickr - takket være skjermen dobler den jo som en kjekk liten digital fotoramme.

Det er derfor liten tvil om at Squeezebox Touch er en glimrende boks, enten som første byggestein eller som supplement i et eksisterende Squeezebox-system.

Les også: Toppmobil til 2400 kroner
Test: Soldrevet hodesett
 Vi har testet verdens minste PC

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.