VISER TRAFIKKFLYT: Gule Siders løsning gir deg et estimat av trafikkbelastningen i ditt nærområde - ved å zoome inn på kartet og studere fargene. Grønt betyr tilnærmet fri flyt, gult at det begynner å bli tett trafikkk, mens oransje indikerer at det er tett trafikk som begynner å gå saktere. Rødt betyr tett trafikk med risiko for forsinkelser. Foto: GULE SIDER
VISER TRAFIKKFLYT: Gule Siders løsning gir deg et estimat av trafikkbelastningen i ditt nærområde - ved å zoome inn på kartet og studere fargene. Grønt betyr tilnærmet fri flyt, gult at det begynner å bli tett trafikkk, mens oransje indikerer at det er tett trafikk som begynner å gå saktere. Rødt betyr tett trafikk med risiko for forsinkelser. Foto: GULE SIDER Vis mer

Trafikkflyt endelig tilgjengelig fra Gule Sider

Fargekart skal hjelpe deg til å unngå køene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dinside Vil du unngå køer og forstyrrende veiarbeider når du er ute og kjører? Da blir det stadig mer informasjon direkte tilgjengelig for den som ønsker å planlegge turen bedre.

Statens Vegvesens hjemmesider, under Trafikkinformasjon, legges det jevnlig ut trafikkmeldinger, bilder fra webkamera plassert på strategiske steder og estimerte reisetider i kart. P4 har på sin side den kjente løsningen trafikkflyt.no.

Og allerede for 3 1/2 år siden lanserte Google Maps sin løsning, basert på innkommende signaler fra Google-brukere i trafikken.

Les også om trafikkinfo-appen Waze

REISETIDER: Statens Vegvesen har en noe enklere grafikk som symboliserer reiset Foto: VEGVESEN.NO
REISETIDER: Statens Vegvesen har en noe enklere grafikk som symboliserer reiset Foto: VEGVESEN.NO Vis mer

Og nå gjør altså Gule Sider det samme.

STEM PÅ ÅRETS BIL UNDER ARTIKKELEN

Hva er nytt? - Mange av våre 1,5 millioner ukentlige brukere benytter Gule Sider til kartoppslag og kjøreplanlegging, så da var det naturlig for oss å supplere vårt lokale søk med fersk informasjon om trafikkforholdene, skryter produktsjef Gule Sider, Håvard Atle Skaug.

Les også: Farlig for fotgjengere i fotgjengerfelt.

Vegvesenet og TomTom På gulesider.no er det nå mulig å aktivere to nye lag med informasjon på kartet:

Trafikkmeldinger, som viser meldinger fra Statens Vegvesen om ulykker og veiarbeid. Meldingene vises som ikoner på kartet og ved å klikke på ikonet får man ytterligere detaljer om trafikkmeldingen, og hvor lenge den forventes å være gjeldende.
Trafikkflyt, som viser den aktuelle trafikkbelastningen på veiene med en fargeskala: Grønn = står for fritt flytende trafikk. Gult betyr at det begynner å bli tett trafikk. Oransje indikerer at det er tett trafikk som begynner å gå saktere. Rødt betyr tett trafikk med risiko for forsinkelser. Trafikkinformasjonen oppdateres i gjennomsnitt hvert tredje minutt. Informasjon om trafikkflyt kan man også finne i Gule Sider sin mobil-app.

Også Facebook og Twitter brukes som kilde til trafikkinformasjon.

- Kun et førsteinntrykk Selv om førsteinntrykket ser bra ut, gjør vi oppmerksom på at vi ikke har fått prøvd den nye tjenesten i noen særlig utstrekning. Hvor pålitelig, presist og raskt den fungerer i praksis er altså for tidlig å si, men har du egne erfaringer hører vi gjerne fra deg i debatten under.
Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

TRAFIKK I SANNTID: Som utfyllende løsning kan man også benytte seg av bilder fra webkameraer som er satt ut på strategiske steder, som her langs E6 ved Djupdalen en fredag ettermiddag. Foto: STATENS VEGVESEN
TRAFIKK I SANNTID: Som utfyllende løsning kan man også benytte seg av bilder fra webkameraer som er satt ut på strategiske steder, som her langs E6 ved Djupdalen en fredag ettermiddag. Foto: STATENS VEGVESEN Vis mer
AKTUELL MED NY TRAFIKK-TJENESTE: Håvard Atle Skaug er leder for Gule Sider hos Eniro. Foto: ENIRO
AKTUELL MED NY TRAFIKK-TJENESTE: Håvard Atle Skaug er leder for Gule Sider hos Eniro. Foto: ENIRO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer