Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Trappist-øl brygges bare under oppsyn av munker og kvaliteten er garantert

Test: Bare 11 klostre i verden er godkjente for øl-typen.

KLOSTERET: Notre-Dame de la Trappe i Soligny. Franske trappist-munker søkte tilflukt i Berkel-Enschot i Brabant, som besto av lyngheier, et våningshus og et sauefjøs. 5. mars 1881 ble den første hellige messen holdt i sauefjøset, som for anledningen fikk status som kloster. Dette ble den offisielle datoen for etableringen av klosteret La Trappe.  FOTO: JACQUES PAVLOVSKY/
SYGMA/CORBIS/NTB
SCANPIX
KLOSTERET: Notre-Dame de la Trappe i Soligny. Franske trappist-munker søkte tilflukt i Berkel-Enschot i Brabant, som besto av lyngheier, et våningshus og et sauefjøs. 5. mars 1881 ble den første hellige messen holdt i sauefjøset, som for anledningen fikk status som kloster. Dette ble den offisielle datoen for etableringen av klosteret La Trappe. FOTO: JACQUES PAVLOVSKY/ SYGMA/CORBIS/NTB SCANPIX Vis mer

Mikrobryggerier og småskalaprodusenter av øl har de seinere åra blitt meget populære. Dette er likevel ingen ny retning innen ølbryggingen men heller en dreining mot det opprinnelige håndverksproduktet.

Trappistøl brygget i klostre har historie tilbake til 1600-tallet og må derfor kunne sies å være noen av de første bryggeriene innen denne kategorien.

Strenge regler

Trappistøl har sin opprinnelse fra trappistordenen hos Cisterciensermunkene i klosteret La Trappe i Frankrike. Strenge regler for hvordan virksomheten skulle fungere ble satt i verk og har siden vært et utgangspunkt for produksjonen av trappistøl. Reglene er noe formildet siden da, men en del er fortsatt i bruk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?