KLOSTERET: Notre-Dame de la Trappe i Soligny. Franske trappist-munker søkte tilflukt i Berkel-Enschot i Brabant, som besto av lyngheier, et våningshus og et sauefjøs. 5. mars 1881 ble den første hellige messen holdt i sauefjøset, som for anledningen fikk status som kloster. Dette ble den offisielle datoen for etableringen av klosteret La Trappe.  FOTO: JACQUES PAVLOVSKY/
SYGMA/CORBIS/NTB
SCANPIX
KLOSTERET: Notre-Dame de la Trappe i Soligny. Franske trappist-munker søkte tilflukt i Berkel-Enschot i Brabant, som besto av lyngheier, et våningshus og et sauefjøs. 5. mars 1881 ble den første hellige messen holdt i sauefjøset, som for anledningen fikk status som kloster. Dette ble den offisielle datoen for etableringen av klosteret La Trappe. FOTO: JACQUES PAVLOVSKY/ SYGMA/CORBIS/NTB SCANPIXVis mer

Trappist-øl brygges bare under oppsyn av munker og kvaliteten er garantert

Test: Bare 11 klostre i verden er godkjente for øl-typen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Mikrobryggerier og småskalaprodusenter av øl har de seinere åra blitt meget populære. Dette er likevel ingen ny retning innen ølbryggingen men heller en dreining mot det opprinnelige håndverksproduktet.

Trappistøl brygget i klostre har historie tilbake til 1600-tallet og må derfor kunne sies å være noen av de første bryggeriene innen denne kategorien.

Strenge regler

Trappistøl har sin opprinnelse fra trappistordenen hos Cisterciensermunkene i klosteret La Trappe i Frankrike. Strenge regler for hvordan virksomheten skulle fungere ble satt i verk og har siden vært et utgangspunkt for produksjonen av trappistøl. Reglene er noe formildet siden da, men en del er fortsatt i bruk.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn