Trappist-øl brygges bare under oppsyn av munker og kvaliteten er garantert

Test: Bare 11 klostre i verden er godkjente for øl-typen.

KLOSTERET: Notre-Dame de la Trappe i Soligny. Franske trappist-munker søkte tilflukt i Berkel-Enschot i Brabant, som besto av lyngheier, et våningshus og et sauefjøs. 5. mars 1881 ble den første hellige messen holdt i sauefjøset, som for anledningen fikk status som kloster. Dette ble den offisielle datoen for etableringen av klosteret La Trappe.  FOTO: JACQUES PAVLOVSKY/
SYGMA/CORBIS/NTB
SCANPIX
KLOSTERET: Notre-Dame de la Trappe i Soligny. Franske trappist-munker søkte tilflukt i Berkel-Enschot i Brabant, som besto av lyngheier, et våningshus og et sauefjøs. 5. mars 1881 ble den første hellige messen holdt i sauefjøset, som for anledningen fikk status som kloster. Dette ble den offisielle datoen for etableringen av klosteret La Trappe. FOTO: JACQUES PAVLOVSKY/ SYGMA/CORBIS/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mikrobryggerier og småskalaprodusenter av øl har de seinere åra blitt meget populære. Dette er likevel ingen ny retning innen ølbryggingen men heller en dreining mot det opprinnelige håndverksproduktet.

Trappistøl brygget i klostre har historie tilbake til 1600-tallet og må derfor kunne sies å være noen av de første bryggeriene innen denne kategorien.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer