Dagbladets økonomieksperter har selv kjent på kroppen hvordan det er å ha lite penger å rutte med.

-Trasket rundt i Oslos gater, gravid og singel

Etter samlivsbruddet finansierte Elin Reitan (39) forbruket sitt med lånte penger og ble sittende igjen med 50 000 kroner i kredittkortgjeld.

TOK GREP: Økonomiekspert Elin Reitan har selv opplevd at kredittkortgjelda vokste seg stor. Da måtte hun ta grep. Foto: Henning Lillegård/ Dagbladet
TOK GREP: Økonomiekspert Elin Reitan har selv opplevd at kredittkortgjelda vokste seg stor. Da måtte hun ta grep. Foto: Henning Lillegård/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjøpte egen leilighet, og mine faste utgifter skjøt i været. Samtidig opprettholdt jeg min gamle livsstil, til tross for at jeg egentlig ikke hadde råd til det. Dessuten reiste jeg veldig mye i denne perioden og brukte mye penger på restaurantmiddager og takeaway-mat, for det var så kjedelig å lage mat til én person. For å finansiere dette forbruket brukte jeg kredittkortet mitt, og det fikk virkelig kjørt seg i perioder, sier Reitan, som er forbrukerøkonom i Nordea.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer