Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Tre alternative måter å posjere egg på

Gjør det enklere å posjere egg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Synes du det er vanskelig å posjere egg på den klassiske måten med en skje?

I videoen over viser kokk Bård Greni deg tre alternative og litt enklere måter du kan posjere egg på.

Til den første metoden trenger du å ha litt olje i en bolle, knekk egget oppi og sett det i ovnen på dampfunksjon i tre til fire minutter for bløt plomme, eller fem minutter for hardere plomme.

Smak til med salt og pepper. Ved alternativ to dekker du innsiden av en bolle med plastikkfilm, litt nøytral matolje og salt.

Ha egget oppi og brett sammen plasten tett slik at det ikke kommer noe vann inn. Plasser den i en gryte med kokende eddikvann i tre til fire minutter. La den være i lengre for hardkokt egg.

Er dere mange til frokost i påsken? Slik lager du eggerøre til mange.

Den siste metoden blir i følge Bård brukt på mange profesjonelle kjøkken.

Bruk en stor øse som hjelpemiddel for å posjere egget. Ha litt olje i øsen før du knekker egget oppi. Senk øsen sakte ned i gryta slik at det kokende eddikvannet dekker egget.

Eggehviten vil etter kort tid stivne og du kan la øsen stå i gryta til egget er ferdig med bløt plomme etter cirka tre til fire minutter.

Bruk en slikkepott for å løsne egget forsiktig, og sørg for å få bort all væsken før servering. Egget vil ha en fin rund form på grunn av øsen.

Hele Norges coronakart