- Tre dager hos svigers er maks

Mer tåler dere ikke, mener samlivsterapeut. Her er hans beste råd.

KAN BLI LITT MYE: Jula kan være utfordrende for samliv og familie. Her er noen overlevelsestips.  FOTO: Colourbox.com
KAN BLI LITT MYE: Jula kan være utfordrende for samliv og familie. Her er noen overlevelsestips. FOTO: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For mange norske par topper jula seg med krise i forholdet. Samlivsterapeuter opplever økt tilstrømning etter ferier og høytider. Jula er ikke noe unntak. For mange av oss starter juleproblemene når vi har fått barn.

For mye sentimentalitet - Mange skjønner ikke at en ny epoke har startet. Tradisjoner, gode følelser og gjentagelser er en bra ting, men blader, aviser og tv oppmuntrer til overdreven sentimentalitet. Det er ikke bra, sier psykolog og samlivsterapeut Peder Kjøs.

Barndomsminner og -forventninger dras inn i voksenlivet uten at vi tar inn over oss at det har skjedd en endring siden vi var små. For det er ikke lenger du som skal ligge på sofaen og stappe innpå med marsipan og ferdigskrelte mandariner. Det er ikke lenger du som er barnet.

Start din egen tradisjon Når dere sitter der med egen barn, er det ikke lenger bare dere voksnes barnlige drømmer som skal tilfredsstilles. Hva med å starte noe nytt?

- Jeg legger merke til at en del par gir opp tanken om at jula skal være en reprodusering av tidligere juler. Kanskje det beste er å lage sin egen jul med egne og nye tradisjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer