NYT: De få varme sommerkveldene vi har, er det lov å heve glasset og senke skuldrene. her drinken Blåbærtur, en smakfull, original sommerdrikk med akevitt, vermouth, eggehvite og blåbær. Foto: ARCUS
NYT: De få varme sommerkveldene vi har, er det lov å heve glasset og senke skuldrene. her drinken Blåbærtur, en smakfull, original sommerdrikk med akevitt, vermouth, eggehvite og blåbær. Foto: ARCUSVis mer

Tre deilige drinker til sommerfesten

Med bobler, med akevitt, med sitrus, mynte eller friske bær.

Det er sommer og lov til å by på noe glamorøst. Om du ikke har tenkt deg til Den franske riviera, kan jo riveriaen komme en tur til deg.

Musserende er lyden av fest. I  hver flaske skal det visstnok være 49 millioner bobler, mer enn nok til å skape sommerhygge.

Sitrus Det finnes utallige oppskrifter på drinker med bobler. Generelt er sitron og appelsin, jordbær og vanilje smaker som kler musserende.

CHAMPAGNE-GRANITÉ: Avkjølende, passe glamorøs og populær på sommerfesten. Foto: ALL OVER PRESS
CHAMPAGNE-GRANITÉ: Avkjølende, passe glamorøs og populær på sommerfesten. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Nedenfor finner du oppskrift på champagne granité, en forfriskende sommerdrikk som både er boblende, søt og syrlig.

Foretrekker du musserende vin uten andre ingredienser, topp boble-glasset med et jordbær og du vil skape feststemning.

Sjekk også ut velkomstdrinken med lime, mynteblader, rom og søte jordbær.

Ønsker du en alkoholfri variant, er det bare å sløyfe romen.

Akevittcocktail Hvem har sagt at akevitt bare er en drikk for kalde vintermåneder? Akevitt er kjent som Nordens gin og kan brukes i alle drikker der du ville brukt gin.

En rekke internasjonalt kjente barer, som Nomad Bar i New York, har akevittdrinker på menyen.

Akevitt har fått et oppsving som ingrediens i cocktail. Den klassiske linie-akevitten er fullt brukbar, men den nye blanke botaniske akevitten Lysholm No 52, er lysere og lettere.

«Blåbærtur», som du finner oppskriften på nedenfor, er en drink med både akevitt, vermouth, eggehvite og blåbærsyltetøy. Garantert en drink de færreste av gjestene har smakt før.