Tre deilige sommerdrinker med musserende vin

Tid for bobler.

CHAMPAGNE-GRANITÉ: Avkjølende, passe glamorøs og populær på sommerfesten. Foto: ALL OVER PRESS
CHAMPAGNE-GRANITÉ: Avkjølende, passe glamorøs og populær på sommerfesten. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat
Musserende er lyden av fest. Et signal om at nå er det lov å senke skuldrene, slappe av.

Musserende serveres som oftest alene, men gjør seg godt sammen med andre smaker.

Sommerkvelder er fine anledninger til å by på noe litt mer glamorøst.

ROSSINI:  Skap variasjon, by på noe nytt. Denne drinken har jordbær, vanilje og musserende. Foto: ALL OVER PRESS
ROSSINI: Skap variasjon, by på noe nytt. Denne drinken har jordbær, vanilje og musserende. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

I Cognac er sommertid tid for sterkvinen Pineau, gjerne blandet med musserende.

Pineau er en relativt ny drikk i Norge, men oppsto ifølge legende for over 400 år siden da en vinbonde ved en feiltakelse tømte druemost på et eikefat som inneholdt konjakk.

TRIAC FIZZ: Sterkvin, sitron, appelsin og vanilje. Foto: BRAASTAD
TRIAC FIZZ: Sterkvin, sitron, appelsin og vanilje. Foto: BRAASTAD Vis mer

Etter at fatet hadde ligget urørt noen år ble det tatt fram igen.

Bonden oppdaget da at fatet inneholdt en søt og god drikk - som altså lyder navnet Pineau.

Drinker med bobler Nedenfor finner du oppskrifter på drinker med bobler, frukt, sterkvin og likør.

TRIAC FIZZ

Søt, syrlig, enkel å lage og ikke så sterk. Utviklet av Niclaes Norstad, barsjef på Bettola Bar i Oslo.

Du trenger:
 5 cl pineau de Charentes
 1 cl appelsinlikør (grand marnier eller cointreau )
 3 cl fersk sitronjuice
 1 cl vaniljesirup (lik mengde sukker og vann kokes opp med vaniljestang)
 Topp opp med kald champagne eller musserende

Oppskrift:Braastad

Sitron, appelsin, jordbær, vanilje. Dette er smaker som kler musserende.

Mens du nyter sommerkvelden kan du jo tenke på det i hver flaske skal være 49 millioner bobler, mer enn nok til å skape sommerhygge.

VARIASJON: Ferietid er også tid for eksperimenter med mat og drikke. Kanskje du finner ny favoritt? Foto: ALL OVER PRESS
VARIASJON: Ferietid er også tid for eksperimenter med mat og drikke. Kanskje du finner ny favoritt? Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Sjekk ut oppskriftene nedenfor og gi vennene dine smaken av bobler på en ny måte.

Vi gjør oppmerksom på at Dagbladet er eid av Aller som også eier Aller Forlag.

CHAMPAGNE-GRANITÉ

(Seks glass)

Du trenger:
75 cl musserende vin
1ss sitronsaft
1/2 ts revet sitonskall
1 dl sukker
1,5 dl vann
Vaniljekorn til dryss

Slik gjør du:
1. Kok opp sukker og vann og tilsett deretter sitronsaft og sitronskall. La blandingen avkjøles i romtemperatur.

2. Ha 3,5 dl champagne eller annen musserende vin i sukkerblandingen, hell det hele i en liten beholder og frys natten over.
 
3. Ved servering rives isen opp med en gaffel, og fordeles i 6 høye glass. Topp opp med resten av den musserende vinen, og dryss vaniljekorn over.


Oppskrift: «Sommerlige drinker» (Aller forlag)

ROSSINI

(6 drinker)

Du trenger:
400 g opptinte jordbær
80 g sukker
1 vaniljestang
1 flaske musserende vin eller champagne
 
Slik gjør du:
1. Ha jordbærene i en liten gryte med sukker, vaniljestang og vaniljekorn. Kok på lav varme i 5-8 minutter.
 
2. Mos jordbærene med en gaffel, og trykk dem gjennom en sil. Oppbevar jordbærlaken kjølig til den skal brukes.
 
3. Dryss litt sukker ut på en flat tallerken. Smør litt av jordbærlaken på hver glasskant, og trykk kanten ned
i sukkeret.
 
4. Fordel laken i glassene, og hell iskalde bobler på. Server straks.


Oppskrift: «Leve lykkelig med sukker på» (Aller forlag)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer