CHAMPAGNE-GRANITÉ: Avkjølende, passe glamorøs og populær på sommerfesten. Foto: ALL OVER PRESS
CHAMPAGNE-GRANITÉ: Avkjølende, passe glamorøs og populær på sommerfesten. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Tre deilige sommerdrinker med musserende vin

Tid for bobler.

• Flere matsaker på db.no/mat
Musserende er lyden av fest. Et signal om at nå er det lov å senke skuldrene, slappe av.

Musserende serveres som oftest alene, men gjør seg godt sammen med andre smaker.

Sommerkvelder er fine anledninger til å by på noe litt mer glamorøst.

ROSSINI:  Skap variasjon, by på noe nytt. Denne drinken har jordbær, vanilje og musserende. Foto: ALL OVER PRESS
ROSSINI: Skap variasjon, by på noe nytt. Denne drinken har jordbær, vanilje og musserende. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

I Cognac er sommertid tid for sterkvinen Pineau, gjerne blandet med musserende.

Pineau er en relativt ny drikk i Norge, men oppsto ifølge legende for over 400 år siden da en vinbonde ved en feiltakelse tømte druemost på et eikefat som inneholdt konjakk.

TRIAC FIZZ: Sterkvin, sitron, appelsin og vanilje. Foto: BRAASTAD
TRIAC FIZZ: Sterkvin, sitron, appelsin og vanilje. Foto: BRAASTAD Vis mer

Etter at fatet hadde ligget urørt noen år ble det tatt fram igen.

Bonden oppdaget da at fatet inneholdt en søt og god drikk - som altså lyder navnet Pineau.

Drinker med bobler Nedenfor finner du oppskrifter på drinker med bobler, frukt, sterkvin og likør.

Sitron, appelsin, jordbær, vanilje. Dette er smaker som kler musserende.

Mens du nyter sommerkvelden kan du jo tenke på det i hver flaske skal være 49 millioner bobler, mer enn nok til å skape sommerhygge.

VARIASJON: Ferietid er også tid for eksperimenter med mat og drikke. Kanskje du finner ny favoritt? Foto: ALL OVER PRESS
VARIASJON: Ferietid er også tid for eksperimenter med mat og drikke. Kanskje du finner ny favoritt? Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Sjekk ut oppskriftene nedenfor og gi vennene dine smaken av bobler på en ny måte.

Vi gjør oppmerksom på at Dagbladet er eid av Aller som også eier Aller Forlag.