Tre fristende fiskesupper fra Arne Brimi

Vintertid er suppetid.

LYSER OPP :  Fiskesuppe med safran er en oppkvikker i vintermørket. Foto: METTE MØLLER
LYSER OPP : Fiskesuppe med safran er en oppkvikker i vintermørket. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/matArne Brimi har fylt suppeterrinen med ei rykende varm og deilig fiskesuppe. For kokken på Vianvang er ei god suppe et høydepunkt på kjølige januardager.

Han lager selvfølgelig alle suppene fra bunnen av, og holder seg langt unna suppepulver fra pose.

Oppskriftene hans er gjerne enkle og med få ingredienser.

Rød og hvit Suppekoking er slett ikke vanskelig. Ei gryte med suppe klarer alle å koke, mener Arne Brimi, og strør finhakket gressløk over den nykokte fiskesuppa.

Små terninger av laks og kveite har fått følge med en neve ferske reker og strimler gulrot og sellerirot.

- Hvit fiskesuppe er en klassiker jeg er veldig glad i. Jeg koker den med blant annet fennikel og stjerneanis. Det gir nydelig smak. Ha i den fisken du liker best, og bruk gjerne både rød og hvit fisk, sier kokken.

En av Brimis aller enkleste oppskrifter er grønn ertersuppe. Han kjører fløte og grønne erter sammen i en kjøkkenmaskin.

Så heller han alt over i en kjele, koker opp og smaker til med salt og pepper.

- Legg noen biter lettsaltet torsk i ertersuppa, og server den rykende varm. Et enkelt og sunt vintermåltid, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer