Tre gode julegløgger

Nesten like lett å lage som å varme opp en flaske ferdiggløgg. Og mye bedre!

FORANDRING FRYDER: Hvorfor ikke prøve på en ny variant av gløgg?  Foto: ALL OVER PRESS
FORANDRING FRYDER: Hvorfor ikke prøve på en ny variant av gløgg? Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Førjulstiden er for mange en eneste lang orgie i klementiner, pepperkaker, grøt og gløgg. Nesten ti millioner glass med gløgg går med, hvert år, ifølge Stabburet.

Ikke noe vondt om ferdiggløggen, men innen midten av desember, har de fleste fått dosen med Tomtegløgg.

Ja, for det er Tomtegløgg du bør velge i butikken ifølge vår blindtest: Se vår test av syv butikkgløgg.

Her er tre oppskrifter for deg som har lyst til å lage gløggen selv. Én ganske tradisjonell, og to alternativer for deg som har lyst til å smake noe litt nytt.

Epletoddy med rom Du trenger: 1 liter eplemost eller eplejuice: Her er den beste eplejuicen 2 dl rom, gjerne krydret rom, som Captain Morgans 1 - 2 epler

Krydder, for eksempel: 2 kanelstenger 10 nellikspiker 5 kardemommekjerner 3 stjerneanis

Til servering: Kanelstenger

Slik gjør du: Tørrstek krydderet i gryten på middels varme til du kjenner juleduften sprer seg i rommet. Tilsett eplejuicen, skru opp platen på fullt og kok opp. Mens juicen koker opp, skjærer du eplet i skiver. Eventuelt kan du dele opp noen av skivene i fire, slik at de kan bli med i glassene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer