OPPSKRIFT PÅ OREOKAKE: Her er kakeoppskriften som går som en farsott gjennom kakebake-miljøer over hele landet. Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ OREOKAKE: Her er kakeoppskriften som går som en farsott gjennom kakebake-miljøer over hele landet. Foto: Christopher SjuveVis mer

Tre gode kaker du bør bake

En av dem ble vinneren av kakekonkurransen 2011.

Jeg har lyst til å komme med tre forslag som overbeviser deg om å bake. Tre kaker. Og jeg skal fortelle hvorfor.

Marengskaken Den første kaken er den kaken som vant vår store kakekonkurranse. Den består av to deilige lag med sprø og myk marengs. Og mellom dem finner du sjokoladekrem og banan. På toppen, kiwi og jordbær i skiver som det er et sikk-sakk mønster med karamellsaus over. Overbevist?

Konfektkake Det andre forslaget er en italiensk konfektkake. Den er morsom å lage og krever ikke noen stekeovn. Trikset her er å smelte sjokolade og blande med smøreost, kjeks og tørket frukt. Så har du alt i en bolle som du først smører med nøytral olje. Etter noen timer i kjøleskapet kan du velve den ut... Overbevist nå?

Oreokake Den siste kaken er min tolkning av oreokake. Ingenting her er vanskelig, men du trenger kjeks. Du kan lage oreokjeks selv, så ikke fortvil.

Målet med denne oppskriften er å lage noe som ligner på en oreo-kjeks, som du bare topper med litt mer fyll.

Du finner flere kakeoppskrifter her, dersom du, mot min formodning ikke ble helt overbevist.

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.