Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Tre indiske favoritter

Alle klarer å lage dette.

Påstand: Med indisk mat får du mest smak igjen for arbeidsinnsatsen.

Det er et vågalt postulat, men det fortjener uansett å prøve seg. For å underbygge påstanden, se for deg dette: Bland krydder, yoghurt, tomat, kokos og kylling og sett formen i ovnen. Arbeidsinnsats? Tja, skal vi si fem minutter? Det skulle være plenty med tid til å åpne bokser og blande.

Ovnen gjør resten av jobben for denne enkle varianten av tikka masala (oppskrift nedenfor).

Indisk mat=biryani Den erkeklassiske indiske retten biryani er ikke like kjapp, men du får betalt rikelig i form av intense, spennende smaker. I denne retten finner du at friterte potetterninger stiller med sprøheten, kylling og yoghurt med substans og krydderiene med alle de smakstonene du vil ha i indisk mat.

Siden alt her foregår på komfyren er ovnen ledig. Det gir deg anledning til å lage de knallgode nanbrødene. For dem som ikke har prøv er det overraskende enkelt å lage.

Lindfrende yoghurt Og dersom noen er engstelige for at maten blir for sterk, så lag en kul, liten, lindrende raita. Et godt bevart hemmelighet er nemlig at dersom du synes maten er for sterk, så gjør vann bare gjør vondt verre.

OPPSKRIFT PÅ TIKKA MASALA: Det er ingen regler i en oppskrift på tikka masala. Foto: Erik Hannemann
INDISK mat: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India, biryani. Foto: Erik Hannemann
INDISK: Gryteretten chana pindi, laget av norsk-indiske Niru Kumra. Foto: Tom Sinding-Larsen/«Indisk mat på norske fat»
YOGHURTSAUS : Raita lindrer og smaker forfriskende Foto: Håvard Egge
NANBRØD: Det er forbløffende enkelt å lage nanbrød hjemme. Ha full guffe på komfyren! Foto: Erik Hannemann

Melk, eller aller helst yoghurt, er løsningen. Og raita, yoghurt og mynteblandingen, er redningen. Eller, du kan lage mango lassi.

Indisk mat = vegetarmat Den aller vanligste indiske maten er vegetarmat. Jeg tar derfor med en skikkelig arbeidshest, nemlig chana pindi.

Her er det kikerter som spiller hovedrollen flankert, selvsagt, av, et helt ensemble med krydder.

I oppskriften er det tørkede kikerter som brukes, men du kan bruke hermetiske som du slipper å vanne ut. Det blir ikke like godt, men fungerer finfint.

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media