Tre kaker som står til gull

Prøv Brimis fristende festkaker til OL-avslutningen.

VINTERKAKE: Denne delikate kaka kalles blant annet «omelette surprise», eller som Arne Brimi sier: - Overraskelseskake. Varm utenpå og kald inni. Foto: METTE MØLLER
VINTERKAKE: Denne delikate kaka kalles blant annet «omelette surprise», eller som Arne Brimi sier: - Overraskelseskake. Varm utenpå og kald inni. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Det har blitt mange medaljer, og også mange kakefester, for de norske utøverne i Sotsji.

På Vianvang blir de gjerne med på festen, og det allerede velfylte dessertbordet får i helga litt ekstra oppmerksomhet.

Tre deilige kaker, inspirert av vinter og ski, er en søt markering av et vellykket OL.

- Fantastiske «blautkaker» - Gode kaker hører med når noe skal feires. Det har jeg i meg fra barndommen. Mor serverte fantastiske «blautkaker», og det er fremdeles min favorittkake, sier Arne Brimi.

Han deler et høyt, nybakt sukkerbrød i tre lag og fyller raust med jordbærkrem mellom lagene.

Hjemmelaget sukkerbrød, rikelig med god krem og masse bær på toppen er akkurat slik ei gullkake skal være.

- Sukkerbrød er verdens beste bakst. Jeg vil gjerne inspirere folk til å bake sukkerbrød sjøl. Det er faktisk både enkelt og kjapt, og så smaker hjemmebakt veldig mye bedre enn de tørre, industriproduserte som ligger i butikkhyllene, sier Brimi.

Overraskelseskake Sukkerbrød hører også med i den klassiske iskaka «omelette Norvegienne», som også kalles både «baked Alaska» og «omelette surprise».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer