Tre knep som gir deg perfekt pizzabunn

Er bunnen bra, blir pizzaen bra.

GODT!: Arne Brimi lager pizza.  Pizza med spekeskinke.   Foto: Mette Møller/Dagbladet
GODT!: Arne Brimi lager pizza. Pizza med spekeskinke. Foto: Mette Møller/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

Dårlig bunn, dårlig pizza.  Slik er det bare.  Uansett hva du måtte ha av godt fyll, resultatet blir feil.

Lager du derimot en god bunn, behøver ikke fyllet være avansert. 

Pizzaen blir god uansett.

-Sats på deigen, sier Craig Whitson, kokk, pizzaelsker og en av fire forfattere bak boka «Verdens beste pizza».

I tre år reiste han og tre andre matkyndige nordmenn rundt i verden for å finne den ultimate pizzaen.  De fant den på Pizzeria Bianco i Phoenix, Arizona. Hvorfor akkurat den pizzaen skilte seg ut? Blant annet fordi bunnen var perfekt. En skikkelig bunn er første knep om du vil ha skryt for pizzaen din. Mel, vann Man skulle tro det var lett å lage deig. Den består tross alt av få ingredienser. 

Les også: Hva  er best, pizzagjær eller vanlig gjær?

 Alle som baker pizza med lidenskap vil være uenig i at pizzadeig er en enkel sak. Det første du må ha på plass, er melet.

For å få den luftige bunnen som i en italiensk pizza, bør du bruke pizzamel. Det finnes mange typer mel - og til og med mange typer hvetemel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer