OPPSKRIFT PÅ KRABBE: Krabbekjøtt er veldig godt sammen med mango. Overraskende nok. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KRABBE: Krabbekjøtt er veldig godt sammen med mango. Overraskende nok. Foto: Erik HannemannVis mer

Tre kule ting du kan gjøre med krabbe

Krabbe blir godt på fire minutter.

I sommer var jeg på Sardinia. Meningen var nok å komme hjem og være så begeistret for pizza at jeg nå skulle stått til knes i sement mens jeg murte min egen vedfyrte pizzaovn i hagen.

Sånn ble det ikke. Det beste jeg spiste var krabbe. Og det hele ble servert svært enkelt: Litt olivenolje og tabasco nederst på tallerken, salat, noen veldig få tomater og krabbekjøtt på toppen. Og en flaske prosecco i isbøtte. (Du finner noen gode alternativer her).

Det slår meg alltid hvor mye sødme krabbe (og reker) tåler. Både til reker og krabber liker jeg å drikke halvtørre viner (viner som har godt med sødme, altså). Chablis er ikke feil, men det blir ikke bedre.

Rask mat Krabbe er nydelig mat og dessuten finnes det overveldende mengder av dem i havet. Dersom du aldri har kokt krabbe før kan du få en kjapp innføring her, eller du kan gjøre som meg og kjøpe ferdig renset. Litt greiere.

Dersom du kjøper ferdigrenset krabbe, har du mat på et øyeblikk. Du kan lage deg en enkel salat (som nevnt ovenfor) eller en supersandwich med tabasco, cayenne og majones.

Dersom du har litt mer tid, anbefaler jeg dette: Kok en squash noen minutter, stek den, og bland krabbekjøttet med litt majones, krydder og gressløk som du legger på squashen og pynter med noen biter moden mango... Vi er tilbake til sødmen igjen - og det er der den hører hjemme.

Jeg legger ved en oppskrift på krabbesuppe (bisque, som det heter når vi har å gjøre med krabber og skalldyr). Og så får du chilikrabbe for den som liker litt spenning i hverdagen.

God appetitt!

Les også:
Slik lager du DeLuxe-poteter
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
10 oppskrifter med kjøttdeig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.