Du leser nå Dagbladet Pluss

Tre moselviner får topp score

Moseldalen er definitivt en av Tysklands vakreste vinregioner. Vinene står ikke tilbake for omgivelsene, og er også helt i toppen av hva Tyskland har å by på.

LANGS MOSELELVA: I de bratte hellingene langs elva ligger vinmarkene som produserer de anerkjente moselvinene. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
LANGS MOSELELVA: I de bratte hellingene langs elva ligger vinmarkene som produserer de anerkjente moselvinene. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

I bratte hellinger langs elva ligger vinmarkene idyllisk til i frodige omgivelser. Regionen er Tysklands femte største, og har et jordsmonn dominert av skifer som også tydelig viser seg i vinene. Det er spesielt byene Wehlen, Bernkastel og Erden som utmerker seg med flotte enkeltvinmarker, men flere andre byer er også kjent for god kvalitet.

Fra lette og tørre til halvtørre og edelsøte har moselvinene en eleganse, friskhet og mineralitet som gjør de unike i vinverden.

Riesling er selvfølgelig druen det er snakk om og står for mesteparten av det som er av kvalitet i regionen. De tørre vinene har ofte lav alkohol og er slanke i stilen med en framtredende syrestruktur og tydelig mineralkarakter.