Reise:

Tre nyheter om passet ditt

Nye priser – kortere gyldighet – men enklere å reise.

Nye passregler: Norge får nye passregler i 2020. Det vil endre reisehverdagen for mange. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Nye passregler: Norge får nye passregler i 2020. Det vil endre reisehverdagen for mange. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens det planlegges å innføre nye pass og nasjonale ID-kort (eID) i Norge jobbes det også for fullt med å endre de norske passreglene.

Og du kan vente deg mange forandringen når de nye passene, etter planen, lanseres siste halvdel av neste år.

Du kan imidlertid fortsatt bruke det passet som du har fram til utløpsdatoen som står i dette passet. Men, du kan også søke om nytt pass dersom du ønsker det, før det gamle har gått ut.

Da kan det være smart å huske at det gamle passet gjøres ugyldig i samme øyeblikk som du søker nytt pass, så du bør gjøre det minst ti dager før du trenger passet til en ny reise.

Prisøkning

Justis- og beredskapsdepartementet foreslår en ny, felles forskrift om pass og nasjonalt ID-kort i Norge. Og i et høringsnotat tar departementet nå høyde for prisøkning på pass. Prisen i dag er 450 kroner for personer over 16 år, mens barn under 16 år betaler 270 kroner.

- Det er ikke planlagt prisøkning på pass i 2019. Og departementet kan ikke kommentere statsbudsjettet for 2020 før det legges fram, sier Andreas Bjørklund, senior kommunikasjonsrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet.Men Justisdepartementet skriver:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer