Tre oppskrifter som vil friste deg ut på sopptur

Så enkelt - og så godt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Det er stas å finne kantareller. Med sin vakre oransje farge og gode, krydderaktige smak er den lille soppen en ettertraktet råvare. «Skogens gull» er også en trygg sopp å plukke, siden den er så lett å kjenne igjen.

- Jeg er ofte på sopptur, og gjerne før jeg skal på jobb, sier kokk Karla Siverts.

Gjestene på restauranten hennes kan derfor nyte nyplukket sopp nå på ettersommeren. Plukket av kokken sjøl.

- Jeg har også flere kolleger som går på sopptur. Det er noe eget når en jobber på restaurant å først gå ut for å finne råvarene for så å servere dette til gjestene. Det er gøy å si at en har plukket kantarellene selv, smiler Karla.

Kantarelltoast Sprø toast med nystekte kantareller, sjalottløk og grønne hestebønner er en enkel og veldig god rett som Karla ofte lager etter en vellykket sopptur.

Rikelig med finhakket persille og gressløk hører med.

- Varm ei stekepanne og tilsett litt solsikkeolje før du legger i kantarellene. Pass på at du ikke rører for mye, da blir soppen fort litt grøtete. La alt vannet koke ut, og rist forsiktig på panna. Vend kantarellene gylne i smør til slutt, sier Karla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer