Tre pastafavoritter

De er raske, billige og supergode...

BILLIG MIDDAG: God mat behøver ikke være dyr. Foto: Erik Hannemann
BILLIG MIDDAG: God mat behøver ikke være dyr. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pasta er min hverdagshelt. Uten tvil.

Det er nesten umulig å ikke like pasta med perfekt tomatsaus, for eksempel.

På samme måte som du ser rart på folk som ikke liker lasagne eller potetstappe, for den saks skyld, er det umulig å ta folk på alvor som ytrer seg kritisk til pasta.

Jeg har mange favoritter. Felles for alle sammen er at jeg aldri serverer dem til fest, men de utgjør en stor del av kostholdet (sikkert større enn de illsinte karbo-motstanderne mener er bra). Skulle jeg finne på å servere det til fest, måtte jeg i det minste lage pastaen selv.

Favoritt nummer én Spagetti carbonara ruver høyt. Kanskje aller høyest. Jeg lager flere varianter av klassikeren, i motsetning til de kompromissløse mat-italienerne. De holder seg til den ene de lærte av mama. Så heldig jeg er, tenker jeg, som slipper å tenke på om jeg fornærmer familien om jeg bestemmer meg for å bruke fløte, parmesan, bacon eller hva det måtte være. Det finnes ingen strenge, nedarvede familie-mat-regler å ta hensyn til her. Nedenfor finner du den varianten jeg bruker oftest: Med bacon, hele egg og parmesan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer