ENKELT OG LEKKERT: Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta.  Foto: Erik Hannemann
ENKELT OG LEKKERT: Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta. Foto: Erik HannemannVis mer

Tre raske som frister

I dag tar vi en rask en.

Noen dager trenger vi kjappe, enkle middager. Det er nettopp de dagene som fort blir de kjedeligste.

Hvorfor?

MIDDAGSKOSHer har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta.  Foto: Erik Hannemann
MIDDAGSKOSHer har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Jo, fordi hverdagsstress aldri gjør oppfinnsomheten på kjøkkenet noen tjeneste. Dårlig tid er kreativitetens verste fiende.

Så, derfor jeg, i ro og mak, funnet fram til tre superenkle middagsforslag. Og det skal ikke ta mange minuttene å lage disse, små, deilige hverdagsheltene.

Couscous - raskere enn pasta! Å lage couscous er enkelt: Kok opp dobbelt så mye vann som couscous. Ha couscousen i vannet og la det svelle noen minutter. Ha i olje og rå grønnsaker - og kanskje noen urter om du vil (friske eller tørkede).

ERTELYSTEN: Enkel ertesuppe med crème fraîche. Foto: Erik Hannemann
ERTELYSTEN: Enkel ertesuppe med crème fraîche. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Jeg som har induksjonstopp kan, om jeg er rask nok med kniven, ha middagen ferdig på 3-4 minutter... Se video her!

Ultra-rask ertesuppe Den mest krevende i denne retten å steke en sjalottløk (oppskriften er for to porsjoner). Og så er det hvitvin i oppskriften, men ikke la deg skremme.
Et gammelt kokketriks er å bruke vann og eddik - egentlig er det syren som er det viktigste.

Frosne erter trenger ikke koke mer enn et lite minutt - og så kjører du det glatt med stavmikseren. Servér med en klikk crème fraîche.

Egg-i-form Den siste retten er Clotildes. Clotilde er den matbloggeren fra Paris som dukker opp på Klikk med ujevne mellomrom. Vi har samlet alle hennes saker her.

KOKETT COCOTTE: En liten herlig pariserrett med egg i form. Foto: Clotilde Dusoulier
KOKETT COCOTTE: En liten herlig pariserrett med egg i form. Foto: Clotilde Dusoulier Vis mer

Egg-i-form, eller oeuf cocotte, er en av de fine hverdagsrettene som både er elegante, enkle og kjappe på en gang. Oppskriften du finner nedenfor er bare et forslag. Tenk på den som en veiledning til teknikken - og så kan du eksperimentere med de ingrediensene du har for hånden.

God, rask middag!

Har du lyst på mer hverdagsmatsinspirasjon? Sjekk de videoene av våre 15 minutters middager.

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten