OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med sitron og pinjekjerner - og parmesan.  Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ PASTA: Pasta med sitron og pinjekjerner - og parmesan. Foto: Erik HannemannVis mer

Tre sommerlige pastasauser

Du vil elske disse oppskriftene.

På de gode sommerdagene er det ikke mye som skal til for å glede en matglad. Et glass tørr sherry og litt skinke, for eksempel. En deilig skål med dampede blåskjell er heller ikke å forakte.

Pastaoppskrifter for varme dager Det som kanskje er aller lettest å ty til er pasta. På en regnværsdag er det helt fint lage en perfekt tomatsaus, steke kjøttdeigen riktig og spise med god appetitt og nyrevet parmesan. Men, på de gode, solrike dagene er det noe annet som frister.

Det skal helst være enkelt. Dersom jeg har lyst på fisk faller jeg ofte ned på en pastarett med røkelaks, crème fraîche og noen sukkererter, eller en enkel variant med fersk laks og dill.

En av mine gode, gamle favoritter er pasta med hjemmelaget pesto: basilikum, parmesan, pinjekjerner og olivenolje. Den er udødelig.

Pasta i salatform med spekeskinke med det salte tilsnitter er også godt i varmen. Og, siden det alltid vil minne meg om det vakre Positano på Italias vestkyst, serverer jeg gjerne en sitronpesto - og med pinjekjerner.

Har du lyst til å lage pastaen selv (som faktisk er fort gjort når du får teken!), er oppskriften her.

Oppskriftene finner du nedenfor!

(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:
Slik lager du deilige smoothies
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.