CHILENSK HELAFTEN: Enchilada med tomater smaker godt til et lite glass fra Chile. Slik gjør du det, ifølge Christopher Sjuve: Bak tomatene til de faller sammen, omtrent 25–30 minutter. Hakk kyllingkjøtt og stek på høy varme. Bland tomatene med kyllingkjøttet. Smak til med salt og pepper og legg i tacolefsa. Rull den sammen og ha ost på toppen. Bak i ovnen til osten smelter. Foto: Lisbeth Michelsen
CHILENSK HELAFTEN: Enchilada med tomater smaker godt til et lite glass fra Chile. Slik gjør du det, ifølge Christopher Sjuve: Bak tomatene til de faller sammen, omtrent 25–30 minutter. Hakk kyllingkjøtt og stek på høy varme. Bland tomatene med kyllingkjøttet. Smak til med salt og pepper og legg i tacolefsa. Rull den sammen og ha ost på toppen. Bak i ovnen til osten smelter. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Tre spennende røde seksere

Chile er sammen med Argentina det desidert mest interessante vinlandet i Sør-Amerika.

Med produksjon av druetypiske og fruktdrevne viner laget på internasjonale druesorter, i tillegg til noen adopterte chilenske utgaver, har Chile blitt et vinland å regne med.

Chile er nok mest kjent her i landet for enkle rødviner på bag in boks som Vina Maipo og Gato Negro.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere.Foto: NINA HANSEN Vis mer

Dessverre har dette lenge vært representativt for omdømmet og oppfattelsen av chilensk vin til tross for at kvaliteten har vært jevnt økende.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn