CHILENSK HELAFTEN: Enchilada med tomater smaker godt til et lite glass fra Chile. Slik gjør du det, ifølge Christopher Sjuve: Bak tomatene til de faller sammen, omtrent 25–30 minutter. Hakk kyllingkjøtt og stek på høy varme. Bland tomatene med kyllingkjøttet. Smak til med salt og pepper og legg i tacolefsa. Rull den sammen og ha ost på toppen. Bak i ovnen til osten smelter. Foto: Lisbeth Michelsen
CHILENSK HELAFTEN: Enchilada med tomater smaker godt til et lite glass fra Chile. Slik gjør du det, ifølge Christopher Sjuve: Bak tomatene til de faller sammen, omtrent 25–30 minutter. Hakk kyllingkjøtt og stek på høy varme. Bland tomatene med kyllingkjøttet. Smak til med salt og pepper og legg i tacolefsa. Rull den sammen og ha ost på toppen. Bak i ovnen til osten smelter. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Tre spennende røde seksere

Chile er sammen med Argentina det desidert mest interessante vinlandet i Sør-Amerika.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med produksjon av druetypiske og fruktdrevne viner laget på internasjonale druesorter, i tillegg til noen adopterte chilenske utgaver, har Chile blitt et vinland å regne med.

Chile er nok mest kjent her i landet for enkle rødviner på bag in boks som Vina Maipo og Gato Negro.

Dessverre har dette lenge vært representativt for omdømmet og oppfattelsen av chilensk vin til tross for at kvaliteten har vært jevnt økende.

Spennende chilenske

Først de seinere årene har det kommet spennende chilenske viner på det norske markedet som har egenart og karakter fra drue og voksested.

Det er først og fremst i den sentrale delen av landet rundt hovedstaden Santiago utgangspunktet for produksjon av kvalitetsvin er best.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn