Tre ting som går fortere enn ferdigpizza

Dårlig tid? Her er tre løsninger.

MMM: Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta.  Foto: Erik Hannemann
MMM: Her har du oppskrift på couscous - dobbelt så raskt som pasta. Foto: Erik HannemannVis mer

|||Er du en av dem som egentlig ikke har tid til å lage middag? At maten aller helst burde være på bordet når du kommer hjem?

Da er du ikke alene. I prinsippet er jeg i mot å stresse på kjøkkenet, men ser samtidig at noen ganger, prinsippielt, må man gå utenom prinsippene. Da gjelder det å ha noen kule, gode retter i lillehjernen.

Mange tyr til ferdigpizza når tiden er knapp. Skal vi si at det tar 30 minutter med oppvarming av ovnen? Mine forslag tar sjelden mer enn et kvarter.

For en stund siden lage vi ti videoer med superenkle, gode måltider som tar under ti minutter. Blandt mine favoritter derfra er den aller raskeste, nemlig couscous.

Couscous er superraskt Å lage selve couscousen er superlett: Du koker opp vann og så har du i couscousen. Så lar du det svelle i tre-fire minutter - ferdig! Det fine er at den er lett å få til å smake akkurat som du vil. Jeg pleier å ha i raust med olivenolje og så knuser jeg krydder i morteren, typisk: korianderfrø, kumin, kanel og hvitløk. Med litt lime/sitron og friske grønnsaker (tomat, paprika, agurk, sukkerter, for eksempel) er mye gjort.

MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker.  Foto: Erik Hannemann
MAT MOT FYLLESYKE: Det er fire ting som funker. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Og jeg utfordrer deg herved: Dette klarer du på 11 minutter!

Omelett blir middag En omelett er latterlig enkelt når du kan det (trenger du tips? Denne metoden er idiotsikker). Jeg pleier ikke å gjøre så mye ut av det. Når eggene er knus, pisket og ligger i panna legger jeg gjerne på noen gode salamiskiver, litt ost og kanskje noe grønt og friskt, for eksempel cherrytomater. Det redder middagen på de travleste dagene.

Utfordring: Denne klarer du på 12 minutter!

Spaghetti carbonara Spaghetti carbonara er en vinner - både for store og små. Dersom du ikke har laget det før, så er altså metoden enkel: pisk sammen egg i en bolle. Sil av den kokende pasta og ha det i bollen med egg og vend rundt. Ha i baconbiter. (Her er nøyaktig framgangsmetode).

Utfordring: Denne klarer du på 15 minutter (om bacon er ferdig...).


Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto:  Erik Hannemann
OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Erik Hannemann Vis mer

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook.

Les også:

Er dette Norges beste viltgryte?

Slik saltbaker du fisk

Dette er den deiligste eplekaka

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Couscous med friske grønnsaker Hovedrett Rask omelett med ost og skinke Hovedrett|Forrett/smårett Spaghetti Carbonara Hovedrett