Tre triks for å lykkes med glutenfri gjærbakst

Små knep og en grunndeig som gir supert resultat.

BARE SOLSKINN: Skulle regnet pøse ned, bak en kake. Solskinnskaka får fram smilet, garantert. Alle kan lykkes med glutenfri gjærbakst.Foto: ALL OVER
BARE SOLSKINN: Skulle regnet pøse ned, bak en kake. Solskinnskaka får fram smilet, garantert. Alle kan lykkes med glutenfri gjærbakst.Foto: ALL OVER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Stadig flere spiser glutenfritt. At gjestene dine ikke tåler eller ønsker gluten er nokså nytt, men såpass utbredt at det er noe å tenke på når du planlegger menyen.

Kanskje har du tenkt at glutenfritt og bakst er selvmotsigende begreper.

Glutenfri gjærbakst kan da ikke bli godt?

En grunnoppskrift - Boller uten gluten kan bli knallbra. Det er bare å invitere til bollefest, forsikrer Allers mangeårige matjournalist, Aase Dotterud.

- Jeg har en grunnoppskrift og den bruker jeg til alt av søt gjærbakst, sier hun.

Oppskriften på grunndeigen hennes finner du nedenfor. Den er brukt både i solskinnskaka og nutellastangen du også finner oppskrifter til.

Frokostrundstykkene, som også er laktosefrie, er bakt med fiberhusk, Fibrex og glutenfri melmiks.

Oppskriftene er hentet fra siste nummer av magasinet «Glutenfritt», som utgis av Allers.

Magasinet bringer oppskrifter på mat til alle typer måltider uten gluten.

I tillegg til middagsmat og gjærbakst finner du annen type bakst, som formkake, småbrød og paier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer