Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ferie og fritid

Tredje mest søkt på av utenlandske turister: - What is a fjord?

Se hele lista. 

ATTRAKTIVT: Vestlandet med sine fjorder, som Geirangerfjorden, blir stadig mer attraktiv for utenlandske turister. Foto: NTB Scanpix 
ATTRAKTIVT: Vestlandet med sine fjorder, som Geirangerfjorden, blir stadig mer attraktiv for utenlandske turister. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

(Dagbladet): Norsk turistnæring går så det suser. I dag la Innovasjon Norge fram tall som viser at næringen vokste med fem prosent i fjor - og dermed pulveriserte rekorden fra 2015.

Det mest spennende er at spesielt utlendingene har fått øynene opp for Norge. Det er registrert 11 prosent økning i kommersielle overnattingsdøgn betalt av utelendinger. Det er en den største prosentveksten i hele Norden, og trolig er det få - om noen - land i verden som kan vise til tilsvarende interesseøkning.

Og - veksten er forventet å øke også i 2017.

- Allerede nå registrerer vi at det er solgt 28 prosent flere flybilletter fra utlandet til Norge i vinterhalvåret 2017 enn på tilsvarende tidspunkt i fjor, sier nytiltrådt reisedirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Kina øker mest

Veksten i utenlandsbesøk inn til Norge kommer stort sett fra hele verden. Det største markedet er fortsatt Tyskland, med 1,6 millioner registrerte besøk mellom januar og oktober i 2016. Det betyr at tyskerne har økt sine besøk til Norge med 15 prosent i fjor. Resten av Europa, og våre svenske naboer er de nest ivrigste til å besøke oss.

Men gruppen som vokser mest, er kineserne. Bedre privatøkonomi og en eksploderende utfartslyst i det kinesiske markedet førte til 380 000 gjestedøgn i Norge i fjor, det er en økning på 36 prosent.

Søketoppen

Innovasjon Norge har også sett på hva utlendingene lurer på når vurderer å reise til Norge.

Her er de ti mest brukte søkene fra de store søkemotorene:

1. What to do in Norway?

2. What do do in Oslo?

3. What is a fjord?

4. Is Norway expensive?

5. What to do in Bergen?

6. Why visit Norway?

7. Where is Lofoten?

8. What to do in Flåm?

9. Why is Norweay called the Land of the midnight sun?

10. Is Norway safe?

Og nettopp svaret på det siste spørsmål er en av grunnene til at mange velger å reise hit. Undersøkelser Innovasjon Norge har foretatt viser at turistene oppfatter Norge som trygt. Mens Israel, Tyrkia og Egypt topper lista over destinasjoner turistene oppfatter som utrygge, ligger Norge i andre enden av lista.

En svak kronekurs har også sin del av æren for at Norges attraktivitet har økt i det internasjonale markedet.

Oslo mest pop

Innovasjon Norge har også kartlagt hvilke norske turistmål som er hyppigst søkt på.

Dette er lista:

1. Oslo

2. Bergen

3. Flåm

4. Lofoten

5. Preikestolen

6. Trolltunga

7. Stavanger

8. Bodø

9. Geirangerfjord

10. Svalbard

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling