Trenger du å bake kaker til mange?

Langpannekaker er godt å dele!

(Allers.no): Venter du mange gjester eller må du bidra med kake til dugnad eller loppemarked? Her har du forslag til noen skikkelige go?biter som er enkle å lage.

Bringebærruter med kremfyll og sprø topp (ca. 20 stk.)

Kakedeigen er klassisk med en spennende topping.

• 250 g smør
• 1 ½ dl sukker
• 4 ½ dl hvetemel
• 1 dl vaniljesauspulver fra pose
• 1 ½ ts bakepulver
• 1 ½ dl kokosmasse

Fyll:
• 1 dl bringebærsyltetøy
• 100 g kremost for baking
• 1 egg

Pynt:
• melis

1. Sett ovnen på 200°. Kle en liten langpanne, ca. 20 ganger 25 cm, med bakepapir.

2. Hakk sammen smør, ­sukker, hvetemel, vanilje­sauspulver og bakepulver til en deig i en kjøkkenmaskin.

3. Trykk to tredjedeler av deigen ut i bunnen av formen. Fordel bringebærsyltetøy over.

4. Rør sammen kremost og egg til en glatt krem. Fordel den utover syltetøyet.

BRINGEBÆRRUTER: Snadder som de fleste garantert liker! Foto: ALL OVER PRESS
BRINGEBÆRRUTER: Snadder som de fleste garantert liker! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

5. Bland kokosmasse i resten av deigen og arbeid sammen til den blir grynete. Strø smulene jevnt over ostekremen.

6. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

7. La den avkjøles i formen. Skjær den i biter, dryss over melis og server.

Brownies med mango (ca. 20 biter)

Deilig langpannebrownie med mørk sjokolade og mango. I stedet for mango kan du bruke biter av ananas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

• 250 g mørk sjokolade
• 200 g mykt smør
• 3 dl sukker
• 3 egg
• 2 ½ dl hvetemel
• ½ dl kakao
• 1 ts vaniljesukker
• 1 klype salt
• ca. 100 g moden mango i terninger

Pynt:
• melis

1. Smelt 200 g av sjokoladen og grovhakk resten.

2. Pisk smør og sukker luftig. Tilsett eggene, et om gangen under pisking. Rør i den ­smeltede ­sjokoladen.

3. Bland mel, kakao, vanilje og salt. Rør det i deigen sammen med hakket sjokolade og mango.

4. Fordel deigen i en liten ­langpanne, 20 ganger 30 cm, som er kledd med bakepapir.

5. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter. Avkjøl. Skjær kaken i ruter.

6. Dryss over melis ved ­servering. Pisket krem eller is er godt til.

Karamelltrøffelpai (16-18 biter)

Veldig god pai med karamell- og ­sjokoladefyll. Lag den gjerne paien en dag på ­forhånd og ­oppbevar kjølig.

Paideig:
• 175 g smør
• 3 ¾ dl hvetemel
• 2 ½ ss melis
• 2 ss kakao
• 1 klype salt
• 2 eggeplommer

Karamelltrøffel:
• 175 g lys sjokolade
• 150 g mørk sjokolade
• 2 ½ dl kremfløte
• 1 ½ dl lys sirup

Pynt:
• M&M-sjokolade (sjokoladepeanøtter) eller annen pynt

1. Bland raskt sammen ingrediensene, gjerne i en food processor til deigen akkurat samler seg.

2. Trykk deigen ut i en liten langpanne, ca. 22 ganger 30 cm, med bakepapir. La det stå kjølig i minst 20 minutter.

BROWNIES: Denne er med mango, men hvis du foretrekker biter av ananas kan du også bruke det. Foto: ALL OVER PRESS
BROWNIES: Denne er med mango, men hvis du foretrekker biter av ananas kan du også bruke det. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

3. Sett ovnen på 200°. Stek paiskallet midt i ovnen i 12—15 minutter.

4. Grovhakk all sjokolade. La fløten koke opp med sirup i en kjele. Tilsett sjokolade, la den smelte og rør til en glatt røre. La karamelltrøffelen avkjøles en stund.

5. Fordel karamelltrøffelen i paiskallet. La den stivne i kjøleskapet 4—5 minutter eller mer.

6. Pynt kaken med f.eks. M&M-kuler og server med pisket krem.

LES OGSÅ: Eplesidereddik gjør underverker

LES OGSÅ: Brems aldringen med faste

KARAMELLTRØFFELPAI: Denne er fin å lage dagen i forveien. Foto: ALL OVER PRESS
KARAMELLTRØFFELPAI: Denne er fin å lage dagen i forveien. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer