Trenger du vin til kyllingmiddagen?

I ukas test finner du garantert noen som passer.

NAM: Kens utvalgte pinot noir passer godt til stekt kylling. Synes du den er for dyr, kan du trygt velge en av de billigere vinene. Foto: METTE MØLLER
NAM: Kens utvalgte pinot noir passer godt til stekt kylling. Synes du den er for dyr, kan du trygt velge en av de billigere vinene. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dagbladets vinanmeldelser finner du her. 

(Dagbladet): Sist jeg var i Italia kjøpte jeg med meg to store koteletter av gjøkalv. Kjøttet var lysrosa, med fin og tett struktur, og meget magert. Koteletten på 845 gram så ut som himmelrike for en som lever for gode mat- og drikkeopplevelser.

Den sarte og delikate smaken fra dyret, som bare hadde fått melk, skapte store forventninger. Forsinkelser på hjemturen skapte skrekk og frykt. Men vel hjemme var det bare å fyre opp grillen.

Servert med lettstekt sopp og salt med litt urter samt nykvernet pepper, var kveldens måltid på plass. Valget av vin var enkelt.

En like delikat rødvin fra Côte de Nuits i Burgund. Chambolle Musigny 2007 fra Comte de Vogüe viste fortsatt ungdommelig friskhet med lett preg av tannin, men med fint innslag av jord.

Leskende frisk i avslutningen ga vinen meg en ny opplevelse av kjøttet for hver bit jeg tok. Jordinnslaget i vinen matchet soppen til kjøttet, og kombinasjonen var perfekt med Luigi Bormiolis burgunderglass og 16 grader på vinen.

Velg lys vin til lyst kjøtt Til lyst kjøtt er grunntanken lys vin, enten hvitvin eller lyse rødviner. Lyst kjøtt er kylling, svin, kalv eller enkelte innen viltkategorien. Fellesnevneren for magert kjøtt er faren for tørrhet under steking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer