Trenger vi egentlig D?

Forskerne uenige om D-vitaminet.

VITAMIN-KILDE: Melk gir tilskudd av D-vitaminer. Men nå strides forskerne om hvor mye vi egentlig trenger av dette vitaminet. Foto: Colourbox
VITAMIN-KILDE: Melk gir tilskudd av D-vitaminer. Men nå strides forskerne om hvor mye vi egentlig trenger av dette vitaminet. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi er inne i årets mørkeste og kaldeste sesong, der bar hud og strandliv ikke er annet enn et fjernt minne.

Siden mindre sol betyr lavere D-vitamin-nivåer i kroppen, må vi i vinterhalvåret være ekstra påpasselig med at vi får i oss tilstrekkelig av vitaminet gjennom kosten eller via tilskudd.Eller må vi egentlig det?

Både her til lands og internasjonalt er det stor diskusjon om både de helsemessige effektene og størrelsen på det anbefalte nivået.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer