TRE UKER SOMMERFERIE: Selv som ferske pensjonister holder ekteparet Wenche og Tom Ottar fast på tradisjonen med tre uker sommerferie. Foto: Christian Roth Christensen
TRE UKER SOMMERFERIE: Selv som ferske pensjonister holder ekteparet Wenche og Tom Ottar fast på tradisjonen med tre uker sommerferie. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Trenger vi fire uker sommerferie?

Vi har spurt tre eksperter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Alle er enige om at ferie er viktig - både for kropp og sinn. I Norge er det vanlig å ta minst tre uker sammenhengende ferie om sommeren, mange arbeidsgivere krever faktisk at du gjør det. I andre land, som USA og Japan, har man nesten ikke betalt ferie. Ekspertene er enige om at det er vanskelig å fastslå hvor mye og hvor lang ferie man trenger.

- Det er ingen tvil om at alle trenger avkobling, men hvor mye ferie vi trenger er veldig individuelt. Det handler om hvor mye man slapper av ellers, og hva man bruker helgene til, sier psykologspesialist Anne Marita Milde ved Universitet i Bergen.

Fri er viktigere enn ferie

Milde tror at dersom man er flink å slappe av i helgene og når man ikke jobber, så trenger man ikke nødvendigvis en lang sommerferie.- Men de som har problemer med å slappe av til vanlig kan ha behov for en mer langvarig ferie. Dette kommer også litt an på hva slags type jobb man har. De som jobber skift kan ha behov for en lengre ferie, sier Milde.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn