Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Trening kan påvirke din BIOLOGISKE ALDER

Trening kan gjøre blodårene yngre på kort tid, viser ny forskning. Slik kan blodårene vise din biologiske alder.

«YNGRE» BLODÅRER: Sykelig overvektige som trente i tillegg til å legge om kosten, fikk «yngre» blodårer på kort tid. 
Det er et av funnene i doktorgradsavhandlingen til Njord Nordstrand, lege og forsker ved Universitetet i Oslo og Sykehuset i Vestfold. Foto: COLOURBOX
«YNGRE» BLODÅRER: Sykelig overvektige som trente i tillegg til å legge om kosten, fikk «yngre» blodårer på kort tid. Det er et av funnene i doktorgradsavhandlingen til Njord Nordstrand, lege og forsker ved Universitetet i Oslo og Sykehuset i Vestfold. Foto: COLOURBOX Vis mer

(Dagbladet): Sykelig overvektige som trente i tillegg til å legge om kosten, fikk «yngre» blodårer på kort tid.

Det er et av funnene i doktorgradsavhandlingen til Njord Nordstrand, lege og forsker ved Universitetet i Oslo og Sykehuset i Vestfold.

Studien sammenligner to måter å gå ned i vekt på for sykelig overvektige. En gruppe spiste en diett med veldig få kalorier, 900 per dag.

Den andre gruppa reduserte matinntaket med 1000 kcal per dag sammenlignet med antall kalorier som trengtes for å opprettholde vekta. I tillegg trente de hardt i de sju ukene studien foregikk.

- Den siste gruppa beholdt muskelmassen i større grad enn de som gikk på lavkaloridiett. De fikk også en stor forbedring i elastisiteten i hovedpulsåra i halsen. Vi så mange positive effekter på helsa for de på lavkaloridiett også, men livsstilsgruppa fikk betydelig større reduksjon i stivheten i halspulsåra, sier Nordstrand.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?