ORALSEX: - Hvis han slikker kvinnen til en ekstra orgasme etter sin egen utløsning, vil han få en langt mer tilfreds kvinne, sier Joan Ørting til klikk.no. ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto
ORALSEX: - Hvis han slikker kvinnen til en ekstra orgasme etter sin egen utløsning, vil han få en langt mer tilfreds kvinne, sier Joan Ørting til klikk.no. ILLUSTRASJONSFOTO: Scanstockphoto Vis mer

Triksene som får henne til å komme

Hva med å overraske henne litt neste gang?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det beste er å slikke henne rett etter at du selv har fått utløsning. Ikke rull over på ryggen og legg deg til å sove for nå er hun antagelig så opphisset at hun kan komme på to minutter, dersom det blir gjort riktig, lyder rådet til Danmarks mest kjente sexolog Joan Ørting, som også kurser blivende sexologer.

Og hvordan gjør man det «riktig»?

- For garantert suksess, lær deg trepunkts-regelen. Ergo: ut med tunga, og frem med fingrene, sier sexologen i flere artikler over temaet i Ekstrabladet.dk.

Alle gode ting er tre De tre punktene kan være en kombinasjon av å kjærtegne brystene hennes og slikke henholdsvis rundt klitoris og skjeden. Eller det kan være å stimulere anus, klitoris og skjeden på en gang.

- Hun kommer lettere slik, samtidig som det forvirrer sinnet hennes litt så hun ikke begynner å miste fokus og tenke ting som at nå bør hun snart komme, nå gjør han det galt og så videre, forklarer Ørting.

Sexolog Katrine Berling, som underviser på Ørtings sexologskole, kommenterer Ørtings «gyldne orgasmeregel» slik:

- Jeg pleier alltid å si at det er et must for en mann å virkelig kjenne sin kvinnes kjønn, for gjør han ikke det, vet han ikke hva han skal gå etter. Derfor, utforsk henne med hendene så du er sikker på hvor klitoris er, hvordan hun liker å bli berørt, hvor g-punktet hennes er og hvor hardt trykk hun liker mot dette punktet og så videre, sier hun til Ekstrabladet.dk.

Be henne velge Hvilke erogene soner hun liker blir stimulert vil også variere fra gang til gang, påpeker Lillian Rydning, som har holdt flere populære kurs i avansert mannlig og kvinnelig seksualitet.

- Derfor er det så viktig å få feedback fra henne. Be henne gjerne velge mellom to ting hvis du spør henne om hva hun liker: Liker du dette (handling x) bedre enn dette (handling y)? Mange kvinner vet ikke selv hva de liker fordi de ikke vet hva han gjør når det føles som aller best, tipser kursholderen.

Tungetaler En hard tunge med mye muskler gir for eksempel en helt annen følelse enn en tunge man slapper fullstendig av i.

Og tungespissen gir igjen en annen følelse enn å bruke den bredere delen av tungen eller undersiden av den.

- Slikk henne som det var en iskrem du slikket, med hard tunge med litt muskler i. Beveg tungen som om du nikker ja eller nei og sirkuler rundt klitoris, men ikke direkte på klitorishetten. Du må se til at hun ikke kjeder seg så varier med små pust, kyss og napp, foreslår Joan Ørting.

Og for flere konkrete tungeteknikker, kan man gjerne gå til populærlitteraturen, ifølge den internasjonalt anerkjente seksualrådgiveren Yvonne K. Fulbright.

- Der kan du finne tips som å skrive bokstavene i alfabetet med tungen din. Men hva du enn gjør, start sakte og forsiktig og bygg opp rytmen etter hvert, råder hun i sin nyeste bok, «The best oralsex ever - His guide to going down».

Der ja, kjære... det er perfekt! Og selv om variasjon er fint, må det kontinuerlig stimulering til for å få kvinnen over kanten.

- Ideelt sett bør du ligge i en posisjon der du fint kan puste med nesen samtidig, slik at du ikke trenger å gå opp for å få luft. Dette er spesielt viktig når hun kommer, for stopper du stimuleringen under orgasmen hennes, selv bare med en liten pause, så vil mange kvinner miste orgasmefølelsen, sier Lillian Rydning.

En partner som tydelig har pustebesvær, ligger vondt eller virker stresset, er også med på å stresse henne.

Kjør på like før hun kommer - Hvis hun merker at han er utålmodig vil det kunne ta vekk fokuset fra nytelsen hennes. Den mest effektive måten å få henne til å komme raskere på vil derfor ofte rett og slett være at han later som om han kunne vært der nede hele dagen, tipser Lillian Rydning.

Er det derimot hensikten å holde kvinnen på kanten lenge, er det variasjon som gjelder.

- Og når det er like før hun kommer, kjør på helt monotont, uten å skifte rytme, skriver Yvonne K. Fulbright i boken.

Som perler på en snor Vil man gi kvinnen enda en orgasme så er også det mulig, hvis man lar tungen bli på kvinnens klitoris og tilsvarende lar en finger bli værende i skjeden hennes, tipser Joan Ørting.

- Etter et minutt kan han starte igjen, stille og rolig, og raskt blir hun tent på nytt dersom han ikke fjerner tungen og fingrene, sier hun.

Poenget til den danske sexologen er likevel ikke å få kvinnen til å komme så raskt som mulig, for eksempel på to minutter, eller så mange ganger som mulig, like lite som forløsningen, orgasmen, er poenget med sexen i seg selv - i stedet for opphisselsen og ekstasen.

- Men det er først etter samleiet at hun er ordentlig varmet opp, og klar for virkelig god sex. Mannen vil helst sove fordi de hormonene som utløses når han kommer virker sløvende på ham, men hvis han slikker kvinnen til en ekstra orgasme etter sin egen utløsning, vil han få en langt mer tilfreds kvinne, sier Joan Ørting til klikk.no.

Kli-to-ris! Som sexolog Gro Isachsen har påpekt i artikler her på klikk.no i årevis, kvinner trenger i gjennomsnitt tjue minutter på spenningsoppbygging, og langvarig stimulering av klitoris for å få orgasme.

Så dersom man vil følge rådet om å gi kvinnen oral nytelse etter akten, er det kanskje vel så gjerne et råd å sørge for at samleiet blir en skikkelig oppbygning, ved å inkludere kvinnens mest følsomme områder.

Og her har kvinnen et ansvar selv, ifølge Gro Isachsen.

- Mitt råd til kvinnene er alltid: Hvorfor ikke slå to fluer i ett smekk? Ta selv hånd om klitorisstimuleringen under samleiet. Gode forspill kan - når hun har behov for sterkere eller andre stimuli - suppleres med klitorisstimulering med vibrator eller hånd. Det gir for de fleste den beste sexen, skriver hun i sin siste bok, Mer lyst, takk.

- Damene først Isachsen vil gjerne komme med ett råd til. Hun ser nemlig helst at mannen praktiserer "damene først" og rett og slett venter med sin egen orgasme til kvinnen har fått sin eller sine.

Slik unngår man at mannen føler oralsexen som en plikt, eller at kvinnen mister tenningen fordi han er ferdig, skal vi tro sexologen.

- Derimot kan oralsex som et avbrekk i samleiet være en bedre måte å forsterke hennes nytelse og gjøre at hun får orgasme først. Om paret fortsetter med samleie og hun kjæler med klitoris selv, er det også mange kvinner som får flere orgasmer, sier Isachsen.

5 råd på veien Ikke kast deg over lystknoppen hennes eller andre sensitive områder som et barn etter sukkertøy uten at hun er blitt varmet opp først, dette kan gjøre direkte vondt for henne og gjør bare at du vil måtte holde på en evighet for å få henne dit du vil, eller kanskje må du også gi opp fordi hun blir både sår, stresset og anspent.

1. Slikkepott

Men når det er tid for tungen, begynn med franske kyss på vulva (de ytre, synlige delene av kvinnekjønnet). Begrav ansiktet, bruk også nesen til å stimulere med (!). Gjør alt vått med en bred, flat og myk tunge. Slikk for eksempel lange strøk nedenfra og oppover til klitoris, og så opp og ned på hver side og fra side til side. Prøv deg fram ved å spre indre og ytre kjønnslepper og slikke lange strøk på ulike steder, eller trekk kjønnsleppene inn i munnen din og sug på dem.


2. Sesam sesam

Du kan etter hvert begynne å stikke tungen din litt inn i henne når du passerer skjedeåpningen og husk at det er den ytre delen som er mest følsom så stryk i sirkler rundt åpningen og beveg tungen inn og ut. Vil hun ha noe mer inn, bruk fingrene eller en hjelper. Gni fingrene eller tuppen av leketøyet mot g-punktet eller gå ut og inn, gjerne i takt med tungen din.


3. Knopp er topp

Når du etter hvert føler at det er tid for å nærme seg det følsomme klitorishodet, knoppen, toppen, glansen¿ start med å slikke veldig lett til hun signaliserer med kroppsspråket at hun er klar for litt mer press. Noen kvinner liker også å få klitoris berørt gjennom hetten så spør om du liker det når du trekker den tilbake og kommer enda mer rett på «lystknoppen». Prøv deg fram med ulike teknikker og trykk over og rundt klitorishodet (små og store sirkler, opp og ned, side til side, alfabetet, sug og slikk klitoris osv.)


4. Askeladdens hjelpere

Det er heller ingen skam å ty til rekvisitter, som spiselig glidemiddel. For kalde eller varme tungefornemmelser, drikk varmt eller kaldt. Mange liker som sagt å bli penetrert av noe foran eller bak. Bak er en «rumpeplugg» best egnet, men gå uansett aldri fra bak til fram med den samme fingeren eller leketøyet uten å vaske deg eller det først, for å unngå infeksjoner.


5. En tålmodig mann

Selve orgasmetriggeren, selv om man skal være ekstremt forsiktig med å generalisere (!), er tålmodighet og jevne strøk. Fast berøring og gjentatte bevegelser fungerer for svært mange, men like fullt raske og sporadiske bevegelser. Bygg uansett opp hastigheten og trykket gradvis etter hvert. Husk også at selv om hun stønner, betyr det ikke nødvendigvis at du skal sette opp farten.

Merk! Det finnes en masse avanserte tungeteknikker, men vi tar ikke for oss alle disse her.

Du kan lese mer i boken Optimal sex (Em & Lou), eller finne svar på alt du lurer på om orgasmen i boken Jenter som kommer (Ida Jackson og Maren Kristiane Solli). Sjekk også ut steg for steg-guiden på cunnilingus.no. Stillinger for oralsex, finner du her.


Det lille anatomi-kurset Kvinnekjønnet, slik en mann ser det fra utsiden, består i hovedsak av de utvendige delene av klitoris, klitorishodet (man snakker også om klitorishetten), klitorisforhuden, vulva, urinrørsåpningen, de ytre og de indre kjønnsleppene og vagina- eller vaginalåpningen.

Stimulering av klitorishodet, - toppen eller -glansen, det lille håndtaket på «ønskekvisten» (klitoris er som en Y), er en av de beste måtene å hisse opp hele klitoris.

Kvinner har i likhet med menn også en følsom frenulum, rett under klitorishodet der de indre kjønnsleppene møtes.

U-punktet, det ytre området som omgir urinåpningen. Akkurat som hos mannen er dette følsomt for berøring og kan være en uoppdaget erogen sone for henne.

G-punktet. For noen kvinner er stimulering av dette området en forutsetning for orgasme. Noen snakker også om A-punktet enda lenger inn/opp som enklest finnes med en g-punktstav.

Vaginalåpningen. Når kvinnen er opphisset og delene rundt åpningen svulmer, er hun ekstra følsom i den ytterste delen av vagina.

Analåpningen. Anus er faktisk en integrert del av kvinnens genitale nytelse og til og med orgasme siden klitoris er som en Y, med forgreininger på hver side av skjeden og mot analen.

Venusberget, bikinitrekanten. Noen kvinner, særlig hvis de har hår her, liker å bli strøket her.

Mellomkjøttet (perineum) er området mellom vaginalåpningen og anus. Som alt erektilt vev som fylles med blod under opphisselse, kan også dette området være følsomt for massasje og trykk.

Merk, dette er kun et utvalg områder.

(Kilde: «Poppis»-boken Optimal sex av Em & Lo)

Wikipedia.no viser et ekte illustrasjonsbilde av kvinnekjønnet med navn og forklaringer på, når du søker på klitoris. Mildt sagt nyttig «lesning».

Les også: Munnsexen menn elsker
Her er de ekte filmsex-scenene
Vil du ha sex om igjen, må du kunne dette trikset
Her er mannens erogene soner
Dette gjør kvinner feil i senga

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer