Et par uker tilbake gikk miljøvernere og matentusiaster bananas etter at den økologiske matkjeden Whole Foods startet å selge ferdigskrelte appelsiner.
«Hvis bare naturen kunne funnet en måte å dekke disse appesinene så vi ikke trengte å bruke så mye plastikk på dem», twitret Nathalie Gordon, og forbrukermakten gikk sin gang.
De ferdigskrelte appelsinene fikk sågar sin egen hashatag #OrangeGate
Nå har Whole Foods trukket tilbake de ferdigskrelte appelsinene, og kundene deres er igjen prisgitt å skrelle dem selv.
Det er det ikke alle som er like fornøyde med.
Smarte appelsinskrelletriks Heldigvis må det ikke være være hverken vanskelig eller klissete å skrelle appelsiner.
Vi har tidligere testet en rekke mer eller mindre smarte måter å skrelle appelsiner på, og hvilken som fungerer best kan du se i videoen over.
Metodene vi prøver ut er:
• Del skallet i to, og lirk av de to skalldelene.
• Del skallet i to, og lirk skalldelene av med skje.
• Skrell hele appelsinen med skje.
• Skjær opp skallet i båtseksjoner, og skrell bitene av, én etter én.
... eller så kan du bare droppe skrellingen. Ærlig talt. Skjær hele appelsinen opp i båter, og spis rett fra skallet.
Smaker ekstra godt om du strør litt kanel over!
If only nature would find a way to cover these oranges so we didn't need to waste so much plastic on them. pic.twitter.com/00YECaHB4D
— Nathalie Gordon (@awlilnatty) March 3, 2016