Trikset som gir deg myke tortillaer til tacoen

Alt du trenger er bakepapir og litt vann.

Dinside Det er ikke så mye som skal til for å gjøre fredagstacoen litt mer spennende.

Litt lime, koriander, hjemmelaget salsa eller guacamole, og du er et godt skritt på vei.

For vårt vedkommende ble tacomåltidet hevet flere hakk da vi oppdaget de myke tortillaene. Lettere å spise, mindre søl, og du kan pakke mye mer råvarer tacolefsene enn i de små, harde skjellene.

Tortillalefsene kjøper du vakuumpakket. For å tilberede dem tar du dem ut av pakken og pakker dem inn i aluminiumsfolie, og varmer i stekeovnen.

Vår erfaring tilsier da at den øverste og nederste har en tendens til å bli litt tørre og stive, nesten som tacoskjell, bare flate (og ikke frityrstekte).

Liker du sprø tacolefser, er det bare å hoppe over resten, men om du foretrekker en lefse som ikke sprekker, men som kan rulles rundt fyllet, følg med nå. For med enkle grep får du fine, myke, varme, nesten saftige tacolefser.

Alt du trenger er bakepapir og litt vann.

Se også grepene som gjør tacomiddagen mer mex enn tex.

Du trenger: En pakke tacolefser
Bakepapir
Vann

Sjekk vårt geniale triks for å unngå søl med tacoskjellene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gjør du: Sett på stekeovnen. Du må gjerne følge anvisningene på pakken, vi pleier å sette på vanlig over- og undervarme ved 175 grader.

Riv av et stykke bakepapir som er stort nok til å brette rundt tacolefsene, slik at du dekker dem helt - og det sitter på plass.

For å unngå søl kan det lønne seg å krølle papiret litt sammen, men vær forsiktig så du ikke river det i stykker. Det bør være helt, slik at du ikke slipper luften ut - da forsvinner litt av poenget med å fange fuktigheten inne i papiret.

Hold papiret under springen, i rennende kaldt vann, slik at det blir fuktig.

Rist av overflødig vann. Papiret skal være fuktig, men det bør ikke ligge for mye vann igjen, da blir den nederste tacolefsen for våt, og vil gå i oppløsning.

Legg tortillaene på papiret, pakk godt inn, og krøll sammen i endene, slik at du får en tett pakke.

Legg pakken i stekeovnen, og la tortillaene ligge omtrent dobbelt så lang tid som du vanligvis ville hatt dem i ovnen, altså 10 minutter, om det står 5 minutter på pakken.

Ta pakken ut av ovnen og servér.

Trikset plukket vi opp fra Jamie Olivers 30 minute meals; da han skulle lage indisk mat (i episode 36 på tv3 play, om du er interessert). Han laget imidlertid ikke tacolefser, men naanbrød, men det fungerer minst like godt på tacolefsene.

Har du et kjøkkentriks som gjør maten litt bedre? Da vil vi gjerne høre fra deg, send oss en mail.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

TØRR I KANTEN: Det er ikke krise å pakke inn tortillaene i aluminiumsfolie, men vi synes ofte at den øverste og den nederste blir så tørr og sprø at ingen har lyst på dem. Foto: ELISABETH DALSEG
KRØLL: Det lønner seg å krølle papiret før du væter det, men vær forsiktig så du ikke river det i stykker. Det bør være helt, uten hull, slik at du ikke slipper luften ut av pakken. Foto: ELISABETH DALSEG
FUKT: Hold papiret under springen, i rennende kaldt vann. Foto: ELISABETH DALSEG
RIST: La vannet renne litt av papiret. Det skal være fuktig, men det bør ikke ligge for mye vann igjen, da blir den nederste tacolefsen for våt, og vil gå i oppløsning. Foto: ELISABETH DALSEG
PAKK: Legg tortillaene på papiret, pakk godt inn, og krøll sammen i endene, slik at du får en tett pakke. Foto: ELISABETH DALSEG
VARM: Ha i stekeovnen, og la dem ligge omtrent dobbelt så lang tid som du vanligvis ville hatt dem i ovnen, altså 10 minutter, om det står 5 minutter på pakken. Foto: ELISABETH DALSEG
FERDIG: Perfekt myke tortillas - hver gang. Foto: ELISABETH DALSEG
MYK OG SAFTIG: Trikset er enkelt om du vil unngå at tortillaene tørker ut i ovnen: Pakk dem inn i fuktig bakepapir. Foto: FOOD COLLECTION / NTB SCANPIX
MYK OG SAFTIG: Trikset er enkelt om du vil unngå at tortillaene tørker ut i ovnen: Pakk dem inn i fuktig bakepapir. Foto: FOOD COLLECTION / NTB SCANPIX Vis mer