Trikset som gir perfekte grillspyd

Træ full grillspydene med kyllingbiter og sett familien i gang med grillingen.

KYLLINGSPYD MED GUACAMOLE: Spidd en kylling! FOTO: Marit Røttingsnes Westlie
KYLLINGSPYD MED GUACAMOLE: Spidd en kylling! FOTO: Marit Røttingsnes WestlieVis mer

Grillspyd er bestandig en sikker grillvinner her i huset. Jeg griller gjerne både fugl, fisk, rødt kjøtt, frukt og grønnsaker trædd på et spyd.

Men jeg liker helst å ha én og samme ting på hvert enkelt spyd. Eller iallfall råvarer som har samme fasong og grilltid.

Ellers er det i grunn helt umulig å få et vellykket resultat.

Som alltid når man griller, gjelder det å passe på slik at maten blir nok grillet uten å blir forkullet:

Snu og vend på grillspydene ganske ofte, men la de ligge lenge nok til at de får en stekeskorpe før du snur dem. Så slipper du at de går så lett i stykker.

Kan spises hver ukedag Det er vel på fredager det spises mest guacamole i Norge. Det er jo tross alt da det er tacodag. Men det er jo nesten en skam å bare spise denne supergode mexikanske sausdippen bare én dag i uka.

Jeg spiser den gjerne både mandag, tirsdag og onsdag også.

Du kan lage den med både chili, tomat og koriander på klassisk vis og du kan plassere den i lag mellom maislapper.

Guacamole og spyd Ikke vet jeg om det er vanlig å grille kyllingspyd og servere guacamole til i det mexikanske kjøkken. I mitt norske, er det iallfall helt vanlig og helt stuerent!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


Kyllingspyd på grillen Grillmat

Saftige kyllingspyd og kremet guacamole er perfekt match!

INGREDIENSER
Til 4 porsjoner: 1.0 stk løk
4.0
skiver sitron
4.0
fedd hvitløk
1.0
stk laurbærblad
5.0 ss olivenolje
0.5 ts chilipulver
1.0
ts salt
1.0
ts pepper
600.0
g kyllingfileter

Guacamole:
2.0
stk avokado
1.0
stk lime
2.0
fedd hvitløk
1.0
ts salt og nykvernet svart pepper

FREMGANGSMÅTE:

Skjær løken og sitronen i skiver.

Grovhakk hvitløkfeddene og knus laurbærbladet. Ha det i en dobbel brødpose sammen med olivenoljen, chilipulveret, salt og pepper. Bland det godt sammen. 

Del kyllingfiletene i terninger på ca. 3 x 3 cm og bland med marinaden. La kjøttet ligge på kjøkkenbenken i 30-45 minutter før du trær det på grillspyd.

Grill kjøttet over forholdsvis sterk varme ca. 8 minutter, til kjøttet er gjennomstekt.

Mens kjøttet marineres, lager du guacamolen. Del avokadoene i to og ta ut steinen. Ta ut kjøttet og mos det i en bolle.

Tilsett limesaften.

Press eller riv hvitløkfeddene og ha i. Smak til med salt og pepper og tilpass mengden med limesaft.

Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Marit Røttingsnes Westlie