Trikset som redder grillmaten

Bli nabolagets beste grillkokk på ett minutt.

GRILLMESTER: Lær deg forskjellen på direkte varme og indirekte varme, og du kan bli sjef ved grillen i sommer. Foto: Erik Hannemann
GRILLMESTER: Lær deg forskjellen på direkte varme og indirekte varme, og du kan bli sjef ved grillen i sommer. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Vil du ha god mat på grillen i sommer? Skal det supre svinekjøttet bli saftig? Da må du spandere ett minutt på å bli kjent med to begreper:

Direkte varme og indirekte varme.

Hva betyr det?

Ser for deg at du legger grillkull på den ene halvdelen av grillen. Over kullet får du direkte varme.

På den halvdelen det ikke er kull - ja, der får du indirekte varme.

Les også: Her er de beste luksusgrillene

Og hvorfor må jeg vite det?

Jo: Dersom du forsøker å steke biffen bare på direkte varme (over kullet) vil biffen først få en fin stekeskorpe. Så har vi to scenarier:

1) Du lar den fine stekeskorpen bli til en svidd overflate. Du lar den ligge enda litt lenger for å være sikker på at den blir gjennomstekt. Du venter kanskje helt til biffen blir en forkullet misère.

2) Du er redd for at kjøttet skal svi seg, så du tar det av grillen. Ble det gjennomstekt? Nei. Og det er kanskje greit om det er biff, men ikke kylling eller svinekjøtt.

Les også: Test av bærbare gassgriller

Løsningen? Enkelt. La kjøttet først få en fin stekeflate - og så legger du det på den siden hvor du ikke har kull. Da blir det utsatt for indirekte varme og får steke seg ferdig i ro og mak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer