Trimming kan koste deg dyrt

Selger du bilen, er det ditt ansvar.

KAN OPPDAGES: Dersom det er mistanke om trimming, så skal dette sjekkes på EU-kontrollen.  Foto: COLOURBOX
KAN OPPDAGES: Dersom det er mistanke om trimming, så skal dette sjekkes på EU-kontrollen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Et stort antall biler som ruller rundt på markedet i dag er trimmet, enten i form av en enkel chip, eller på andre måter. Felles for alle nyere biler hvor effekten økes, er at det skal innbetales ekstra avgift for den ekstra effekten bilen yter.

Har du kjøpt en bruktbil som er trimmet, uansett metode, så kan du faktisk være en lovbryter uten engang å vite det.

For hvem er den ansvarlige?

Solgt trimmet bil? Kravene kan stå i kø

Grunnlag for tvist Det krangles stadig om hvem som sitter med ansvaret, og Forbrukerrådet går nå ut og advarer. - Å trimme bilen er ikke bare ulovlig. Trimming kan også være en alvorlig mangel, som betyr at du som kjøper vil kunne få pengene tilbake hvis du ikke er opplyst om det på forhånd, sier regiondirektør Pia Kleppe Marken ved Forbrukerrådet i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Kleppe Marken tar derimot feil når hun sier at det er ulovlig å trimme bilen. Det finnes metoder å trimme bilen på lovlig vis, og det ruller mange biler rundt i landet som allerede er trimmet på nettopp lovlig vis. Ulovlig er det først når det ikke innberettiges avgift for den ekstra effekten, i de tilfeller dette skal gjøres, og det er nesten alle biler avhengig av alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.