Reiseliv:

Tripadvisor slettet melding om sex-overfall. Så kom de på andre tanker

Innfører rødmerking som advarsel mot populære reisemål

HOTELLVURDERINGER: Tripadvisor har tidligere slettet advarsler fra reisende etter voldtekt, sexovergrep, og overfall på hotell og resorter. «Ikke familievennlig språk», mente selskapet. Nå angrer de.Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
HOTELLVURDERINGER: Tripadvisor har tidligere slettet advarsler fra reisende etter voldtekt, sexovergrep, og overfall på hotell og resorter. «Ikke familievennlig språk», mente selskapet. Nå angrer de.
Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kvinnen fortalte at hun hadde blitt dopet ned og voldtatt på et populært hotell under ferieoppholdet sitt. Men verdens største nettsted for reiseanmeldelser, Tripadvisor, slettet innlegget fra kvinnen.Begrunnelsen fra selskapet, som reklamerer med at de har «vurderinger du kan stole på», var at det var ikke i tråd med retningslinjene til selskapet. Disse krevde at innlegg fra besøkende på hotell, restauranter og attraksjoner skulle være familievennlige.

Nå beklager de at de slettet kvinnens innlegg.

Ny rapporteringstjeneste

Og nå åpner de for at reisende skal kunne varsle om både voldtekt, overfall, ran og tyveri. Det samme gjelder eventuelle forhold som på annen måte regnes som helseskadelige for de reisende.

Tripadvisor ønsker at disse skal rapporteres direkte til dem, og etter en godkjenning vil de bli lagt ut offentlig - med et spesielt advarsel-merke mot det aktuelle reisemålet.

De første stedene er allerede rødmerket med en advarsel fra Tripadvisor.

Tripadvisor har foreløpig ikke svart på Dagbladets spørsmål om det finnes steder i Skandinavia som har blitt advarselmerket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer